• 11/07/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Kuveyt ordusu ile NATO’nun cumartesi günü Fars Körfezi’nde ortak bir askeri tatbikat düzenleyeceği açıklandı.




    YDH- Kuveyt ordusu ile NATO’nun cumartesi günü Fars Körfezi’nde ortak bir askeri tatbikat düzenleyeceği açıklandı.

     

    Kuveyt resmi haber ajansı (KUNA), Kuveyt deniz kuvvetleri ile NATO’nun cumartesi günü Fars Körfezi’nde ortak bir askeri tatbikat düzenleyeceğini duyurdu.

     

    NATO ile düzenlenecek ortak askeri tatbikatta gerçek silahların kullanılacağını duyuran Kuveyt haber ajansı, Kuveytli yetkililerin sahil bölgesinde yaşayanları, balıkçıları ve turistleri tatbikatın düzenleneceği saatlerde sahile yaklaşmamaları konusunda uyardıklarını belirtti.

     

    Cumartesi sabah 8’de başlayacak tatbikatın akşam saat 17’ye kadar süreceğini belirten Kuveytli yetkililer, tatbikatın Körfez’in kuzey doğusundaki Ummu’l Marade ve Karave adlı stratejik öneme sahip adaların yakınlarında düzenleneceğini açıkladı.

     

    Kuveyt ve NATO arasında yapılacak olan ortak askeri tatbikatın hedefine ve senaryosuna ilişkin açıklama yapılmazken, ortak tatbikatın İran’ın kendisine yönelik herhangi bir saldırı olması durumunda Hürmüz Boğazı’nı deniz trafiğine kapatacağı yönündeki açıklamasının ardından yapılması dikkat çekici bulundu.

     

    NATO Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Maurizio Gemignani, önceki gün Kuveyt’te yaptığı açıklamada “İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatması bir hayalden ibarettir” demişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel