Son Dakika
İnşa

Gazze’deki yasal Hamas hükümeti, İsrail saldırılarından zarara uğrayan

01 Aralık 2009 Bu sayfayı yazdır

YDH- Gazze’deki yasal Hamas hükümeti, İsrail saldırılarından zarara uğrayan Filistinlilere maddi yardımda bulunacağını açıkladı.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Gazze’deki yasal Hamas hükümeti, İsrail saldırılarından zarara uğrayan Filistinlilere maddi yardımda bulunacağını açıkladı.

 

Hamas hükümeti, konuyla ilgili açıklamasında İsrail saldırılarında yakınlarını kaybeden her aileye bin Euro, saldırılar sonucu evleri yıkılan Gazzelilere de 4 bin Euro maddi yardımda bulunacağını belirtti.

 

Haber içi

Filistin’deki yasal hükümetin Sözcüsü Tahir en-Nunu, bugün düzenlediği basın toplantısında “Hükümet, saldırılarda evleri tamamen yıkılanlara 4 bin Euro, evlerinin bir kısmı yıkılanlara 2 bin Euro, şehit ailelerine bin Euro ve her yaralı başına da 500 Euro ödeme kararı almıştır” dedi.

 

İsrail’in Gazze’ye 22 gün süren saldırılarında bin 330 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 5450 Filistinlinin de yaralandığı açıklandı.

 

İlgili Haberler