Son Dakika
İnşa

Irak hükümetinin silahlı grupları siyasi sürece kazandırma yönündeki çabalarının

02 Temmuz 2009 Bu sayfayı yazdır

YDH- Irak hükümetinin silahlı grupları siyasi sürece kazandırma yönündeki çabalarının sürdüğü açıklandı.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Irak hükümetinin silahlı grupları siyasi sürece kazandırma yönündeki çabalarının sürdüğü açıklandı.

 

Irak parlamentosundaki Birleşik Irak İttifakı milletvekillerinden Hasan es-Senid, es-Sabah gazetesine yaptığı açıklamada hükümetin silahlı grupları silahlarını bırakarak siyasi sürece girmeleri için doğrudan ve dolaylı çabalarını sürdüğünü belirtti.

 

Birçok silahlı grubun silahlarını bırakarak siyasi sürece katıldığını hatırlatan Hasan es-Senid, hükümetin Başbakan Nuri el-Maliki’nin parlamentoda kurdurduğu bir komisyon aracılığıyla silahlarını bırakmamış olan gruplarla da onları siyasi sürece kazandırmak için temaslarda bulunduğunu söyledi.

Haber içi

 

Hükümetin, hatta yanlış yapanların da dahil olduğu tüm gruplara ve toplumsal kesimlere karşı sorumluluk duyduğunu belirten Iraklı yetkili, tüm gruplara ulusal uzlaşma planı çerçevesinde davranıldığını söyledi.

 

Irak hükümetinin silahlarını yabancılara karşı kullanan gruplara müzakere kapısını kapatmadığını belirten Hasan es-Senid, Irak hükümetiyle ABD arasında yapılan anlaşma doğrultusunda Amerikan askerlerinin belirlenen sürede Irak’ı terk edeceğine dikkat çekerek, “artık hiçbir grubun elinde silah bulundurmasının meşru bir gerekçesi yoktur” dedi.

 

İlgili Haberler