Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, İsrail’le 18 aylık
YDH- Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, İsrail’le 18 aylık bir ateşkesi uygun bulduklarını belirterek ateşkesle ilgili olarak iki gün sonra açıklama yapacaklarını açıkladı.
YDH- Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, İsrail’le 18 aylık bir ateşkesi uygun bulduklarını belirterek ateşkesle ilgili olarak iki gün sonra açıklama yapacaklarını açıkladı.
Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, İsrail’le 18 aylık bir ateşkesi kabul ettiklerini belirtti ve bu konuyla ilgili açıklamayı iki gün sonra yapacaklarını söyledi.
El-Fetih’le ilişkiler konusunda da yeni bir sayfa açmak istediklerini belirten Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, propaganda savaşının durdurulmasını ve ulusal diyalog yönünde adımlar atılmasını istediklerini ifade etti.
Ateşkesin İsrail’in Gazze’ye yönelik havadan, karadan ve denizden yaptığı saldırıları durdurmasını ve 6 sınır kapısının açılmasını öngördüğünü belirten Ebu Merzuk, İsrail’in ateşkesi ihlal etmesi durumunda Filistinli direniş gruplarının da saldırılara cevap verme hakkının bulunduğunu söyledi.
Filistinli direnişçilerin elindeki esir İsrail askerinin durumunun ateşkes konusuyla bir ilgisinin bulunmadığını ir kez daha vurgulayan Ebu Merzuk, esir İsrail askeri Gilad Şalit’in serbest bırakılmasının İsrail’in elindeki Filistinli askerlerin serbest bırakılmasına bağlı olduğunu ifade etti.
İlgili Haberler
İsrail Batı Şeria’yı kapılar ve kameralarla kuşatıyor
25 Eylül 2026 16:49
İsrail’in Washington Büyükelçisi’nin oğlu Batı Şeria’da ağır yaralandı
23 Eylül 2026 21:05
İsrail işgal güçleri Filistinli mahkumları köpeklerle hedef aldı
23 Eylül 2026 18:34
Kudüs ve Batı Şeria'da yıkım ve baskınlar sürüyor
23 Eylül 2026 11:47
