Filistinli gruplar arasında yürütülen ulusal diyalog görüşmelerinde büyük
YDH- Filistinli gruplar arasında yürütülen ulusal diyalog görüşmelerinde büyük ilerlemeler kaydedildiği ve tarafların birçok meselede anlaşmaya vardığı bildirildi.
YDH- Filistinli gruplar arasında yürütülen ulusal diyalog görüşmelerinde büyük ilerlemeler kaydedildiği ve tarafların birçok meselede anlaşmaya vardığı bildirildi.
Filistin ulusal diyalog görüşmelerinde el-Fetih heyetine başkanlık eden Nebil Şa’s, müzakerelerde birçok meselede anlaşmaya varıldığını açıkladı.
Anlaşmaya varılamayan konuların çözümünün Hamas’la İsrail arasındaki dolaylı görüşmelerin sonucuna bağlı olduğunu belirten Nebil Şa’s, “Meselelerin yüzde 85’i çözümlendi, geri kalan meselelerin çözümü için ise Mısır İstihbarat Servisi Başkanı Ömer Süleyman’ın Washington’dan dönmesini bekliyoruz” dedi.
Nebil Şa’s, Mısır’ın Filistin ulusal diyalogu konusunda uluslar arası toplumdan mümkün olan en geniş desteği elde etmeye çalıştığını belirterek bu çerçevede Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebu’l- Geyt’in Brüksel’e İstihbarat Servisi Başkanı Ömer Süleyman’ın da Amerika’ya gittiğini ifade etti.
Ömer Süleyman’ın üç dört gün içinde Mısır’a döneceğini ve Filistin ulusal diyalog görüşmelerinin Süleyman’ın Kahire’ye dönmesinden sonra yeniden başlayacağını belirten Şa’s, görüşmelerde henüz bir sonuca varamamış olmaktan dolayı üzgün olduğunu; ancak bir hafta sonra yeniden başlayacak olan görüşmeler sonunda Filistin içindeki sorunların çözülmesini umduğunu söyledi.
Öte yandan Fransız haber ajansına açıklamada bulunan Filistin’in Kurtuluşu İçin Halk Cephesi örgütüne mensup bir yetkili Kahire’de yürütülen görüşmelerin, ulusal birlik hükümeti konusunda anlaşmaya varılamaması yüzünden askıya alındığını söyledi.
İlgili Haberler
Washington’dan Netanyahu’ya seçim sonuna kadar katliam izni
16 Eylül 2026 10:06
“Ateşkes” Gazze’de İsrail’in günlük katliamına dönüştü
16 Eylül 2026 10:00
İsrail bir haftada iki üst düzey Kassam komutanını katletti
16 Eylül 2026 09:57
Hamas yetkilisinden Mescid-i Aksa için tehlikeli plan uyarısı
15 Eylül 2026 15:19
