Hamas, İsrail’le çatışmaların durdurulması için iki devletli çözüm
YDH- Hamas, İsrail’le çatışmaların durdurulması için iki devletli çözüm olarak adlandırılan öneriyi kabul etmeyeceğini açıkladı.
YDH- Hamas, İsrail’le çatışmaların durdurulması için iki devletli çözüm olarak adlandırılan öneriyi kabul etmeyeceğini açıkladı.
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Hamas’ın İsrail’le çatışmaların sona erdirilmesi için önerilen iki devletli çözümü kabul etmeyeceğini belirtti.
İsrail ve Filistin devletinin birlikte yaşamasını öngören çözüm önerisini kabul etmeyeceklerini belirten Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, ancak 1967 sınırları içerisinde bir Filistin devletinin kurulması durumunda ulusal birlik hükümetine katılacaklarını söyledi.
Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen “iki devletli çözüm” planı, İsrail’in yeni kurulan aşırı sağcı hükümeti tarafından da kabul edilmedi.
İlgili Haberler
İran’a hava ablukasına destek veren şirketler hedefte
28 Ekim 2026 22:30
Gazze’de sağlık personelini taşıyan otobüsler devre dışı kalıyor
28 Ekim 2026 22:02
Filistin Direniş Komiteleri: İsrail seçimleri işgali değiştirmez
28 Ekim 2026 13:54
Gazze’de Sarı Hat batıya kayıyor: Yaşam alanları daralıyor
28 Ekim 2026 13:24
