• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Mısır polisinin İsrail askeri Gilad Şalit’in esir alınmasıyla bağlantılı olan Gazzeli bir Filistinliyi tutukladığı bildirildi.




    YDH- Mısır polisinin İsrail askeri Gilad Şalit’in esir alınmasıyla bağlantılı olan Gazzeli bir Filistinliyi tutukladığı bildirildi.

     

    İsrail’de yayımlanan Jerusalem Post gazetesi, Mısır polisinin 2006 yılında Filistinli direnişçilerce esir alınan İsrail askeri Gilad Şalit’in kaçırılması olayıyla bağlantılı olan Ahmed Ata adlı 23 yaşındaki bir üniversite öğrencisini tutukladığını duyurdu.

     

    Ahmed Ata’nın “aşırı” bir İslami gruba üye olan ve 10 yıl önce Mısır güvenlik güçlerine ve turistlere terörist eylemler planladığı için Mısır polisi tarafından aranan bir din adamının oğlu olduğunu belirten gazete, söz konusu şahsın ailesiyle birlikte Mısır’la Gazze arasındaki duvarın yıkılması üzerine Gazze’ye kaçmış olabileceğinin sanıldığını yazdı.

     

    Ahmed Ata’nın annesiyle birlikte birkaç hafta önce Gazze’den Mısır’a geçtiği sırada tutuklandığını belirten gazete, sorguda babasının saklandığı yeri söylediği için serbest bırakılan Ata’nın serbest bırakıldığını; ancak mayıs ayı başlarında Gilad Şalit’in kaçırılmasıyla ilgili olduğu gerekçesiyle yeniden tutuklandığını ve halen Mısır’daki bir cezaevinde tutuklu bulunduğunu ifade etti.