Son Dakika
İnşa

Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’ın, Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Abdulaziz

07 Kasım 2009 Bu sayfayı yazdır

YDH- Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’ın, Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Abdulaziz el-Hekim’i ziyaret ettiği bildirildi.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’ın, Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Abdulaziz el-Hekim’i ziyaret ettiği bildirildi.

 

Sitemize açıklamada bulunan Irak İslami Yüksek Konseyi’ne yakın kaynaklar, Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’ın bugün Birleşik Irak İttifakı Lideri Abdulaziz el-Hekim’i ziyaret ettiğini bildirdi.

 

Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr ile Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Abdulaziz el-Hekim’in bugün yaptığı görüşmede Irak’ta yaşanan son gelişmelerin ele alındığını belirten kaynaklar, tarafların Birleşik Irak İttifakı’nın temel prensipleri konusunda görüş birliğine vardığını ifade ettiler.

Haber içi

 

Öte yandan Irak İslami Yüksek Konseyi üyelerinden Şeyh Celaleddin es-Sağir yönetimindeki Buratha haber ajansı da Mukteda Sadr ile Abdulaziz el-Hekim arasındaki görüşmeyi doğrulayarak güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberinde tarafların bu yıl sonunda yapılacak olan parlamento seçimlerine Birleşik Irak İttifakı çatısı altında girme konusunda anlaştığını duyurdu.

 

Bazı Arap ülkelerinin Birleşik Irak İttifakını parçalama ve Lübnan seçim sonuçlarına benzer bir sonucu Irak seçimlerinde de alma yönünde attığı adımlara da dikkat çeken kaynaklar, Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’ın Birleşik Irak İttifakı’na dönmesinin son derece önemli bir gelişme olacağını ifade ediyorlar.

 

İlgili Haberler