• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Filistinli direnişçiler tarafından üç yıl önce esir alınan İsrail askeri Gilad Şalit’i kendi askeri gibi gördüğünü söyledi.




    YDH- Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Filistinli direnişçiler tarafından üç yıl önce esir alınan İsrail askeri Gilad Şalit’i kendi askeri gibi gördüğünü söyledi.

     

    Resmi bir ziyaret için gittiği Amerika’da İsrail lobi kuruluşlarının liderleriyle görüşen Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Filistinli direnişçiler tarafından üç yıl önce esir alınan İsrail askeri Gilad Şalit’i kendi askeri gibi gördüğünü söyledi.

     

    Londra’da yayımlanan el-Kudsu’l Arabi gazetesinin İsrail Kanal-2 televizyonuna dayandırarak verdiği habere göre Amerika’da faaliyet gösteren 8 İsrail Lobi kuruluşunun başkanlarıyla görüşen Mübarek, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun bir barış adamı olduğuna inandığını ve kendisinin barışı gerçekleştireceğini umduğunu ifade etti.

     

    Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, İsrail lobi kuruluşlarının temsilcilerinin esir İsrail askeri Gilad Şalit’in kurtarılması için Mısır’ın çaba gösterip gösteremeyeceği yönündeki sorusunu da “Ben Gilad Şalit’i kendi askerim gibi görüyorum ve onun kurtarılması için elimden gelen tüm çabayı gösteriyorum” diye cevapladı.

     

    İsrail Kanal-2 televizyonu, İsrail lobi kuruluşları temsilcilerinin İran’ın nükleer programını dikkatle izlediği konusunda kendilerine güvence veren Mısır Devlet Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’e teşekkür ettiğini belirtirken, İsrail’de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesi ise Mübarek’in İsrail lobi kuruluşlarıyla yaptığı görüşmeyi İsrail Mısır ilişkileri bakımından son derece olumlu bir gelişme olarak niteledi ve “Mübarek yıllar önce söylemesi gereken sözleri bu görüşmede söyledi” yorumunu yaptı.