• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Yemen hükümetine muhalif Şii el-Husi grubu, Yemen ordusunun kuzeydeki Harb Sufyan bölgesini ele geçirdiğine ilişkin açıklamasını yalanladı.




    YDH- Yemen hükümetine muhalif Şii el-Husi grubu, Yemen ordusunun kuzeydeki Harb Sufyan bölgesini ele geçirdiğine ilişkin açıklamasını yalanladı.

     

    Yemen ordusuyla muhalif Şii el-Husi grubu arasında yaşanan altıncı savaşta onuncu güne girilirken, Yemen hükümeti düzenlenen bir operasyonla Harb Sufyan bölgesinin Husi güçlerinden geri alındığını belirtmiş ve 100 kadar Husi taraftarının da öldürüldüğünü duyurmuştu.

     

    El-Cezire televizyonu, Yemen hükümetinin bu kez ne kadar uzarsa uzasın el-Husi grubuna karşı kesin bir zafer kazanmakta kararlı olduğunu belirterek saldırıların yoğunluğunun Yemen hükümetinin kararlılığını yansıttığını ifade etti.

     

    Abdulmelik Tabatabai el-Husi liderliğindeki muhalif Şii grubun hakim olduğu Sa’de kenti civarında Yemen hükümet güçleriyle yoğun çatışmalar yaşandığı bildirilirken, el-Cezire’nin Yemen bürosunu arayan el-Husi grubundan bir yetkili, hükümetin Sa’de kenti dışındaki Harb Sufyan bölgesini ele geçirdiğine ve 100 kadar Husi grubu üyesini öldürdüğüne ilişkin haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

     

    El-Cezire televizyonu, bölgeden çelişkili haberler gelmeye devam ettiğini belirterek ne Yemen resmi açıklamalarının ne de Husi grubunun açıklamalarının bağımsız kaynaklarca doğrulanamadığını duyurdu.

     

    

    Makaleler

    Güncel