Lübnan İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat’ın ayrılmasıyla ciddi bir güç
YDH- Lübnan İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat’ın ayrılmasıyla ciddi bir güç kaybına uğrayan Sa’d- Hariri liderliğindeki 14 Mart İttifakı, yeni bir kayıp daha yaşadı.
YDH- Lübnan İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat’ın ayrılmasıyla ciddi bir güç kaybına uğrayan Sa’d- Hariri liderliğindeki 14 Mart İttifakı, yeni bir kayıp daha yaşadı.
Lübnan’ın eski Başbakanlarından Necib Mikati, kendisini “mutedil” bir kişi olarak niteleyerek 14 Mart İttifakı’ndan ayrıldığını açıkladı.
El-Mustakbel Partisi başkanlığındaki Sa’d Hariri liderliğindeki 14 Mart İttifakı’nın adayı olarak girdiği 7 Haziran seçimlerini kazanarak milletvekili olan eski başbakanlardan Necib Mikati, kendisinin de Lübnan İlerici Sosyalist Partisi Başkanı Velid Canbolat gibi “mutedil” görüş ve inançlara sahip olduğunu söyledi.
Lübnan eski başbakanı Necib Mikati, 14 Mart İttifakı’ndan ayrılmakla birlikte el-Mustakbel Partisi Başkanı Sa’d Hariri’nin başbakanlığını desteklediğini açıkladı.
Necib Mikati 2005 yılında Ömer Kerami’nin istifasından sonra başbakan olarak görev yapmıştı.
İlgili Haberler
İslami Cihad: İran, Filistin’i terk etmediği için hedef alınıyor
26 Eylül 2026 16:36
İsrail ordusu Güney Lübnan'da yeni çatışma aşamasına hazırlanıyor
25 Eylül 2026 22:02
Raad: Hizbullah'ın silahları meselesi ancak İsrail’in çekilmesinden so…
23 Eylül 2026 19:05
İsrailli merkez, Lübnan ordusu subaylarını fişledi
23 Eylül 2026 09:28
