Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Sistani, Yemen hükümetiyle muhalif
YDH- Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Sistani, Yemen hükümetiyle muhalif el-Husi grubu arasında yaşanan çatışmalarla ilgili olarak el-Husi grubuna destek verdiği yönündeki haberleri yalanladı.
YDH- Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Sistani, Yemen hükümetiyle muhalif el-Husi grubu arasında yaşanan çatışmalarla ilgili olarak el-Husi grubuna destek verdiği yönündeki haberleri yalanladı.
İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonunun haberine göre Ayetullah Sistani, Necef’teki bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada Yemen hükümetiyle muhalif Şii el-Husi grubunun çatışmaları konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadığını ifade etti.
Ayetullah Sistani adına açıklamada bulunan büro sözcüsü, Yemen hükümetine karşı silahlı mücadele veren el-Husi grubunun Necef’te bürosunun olduğu yönündeki haberleri de yalanlayarak Ayetullah Sistani’nin el-Husi grubunun Necef’te büro açmasını doğru bulmadığını ve dini mercilerin bu tür konuların içine çekilmesine tepki gösterdiğini söyledi.
Öte yandan el-Husi grubuyla Yemen hükümeti arasındaki çatışmaların bugün de yer yer şiddetlenerek devam ettiği bildirildi.
İlgili Haberler
Irak’ta silahların devlet kontrolüne alınması için tarih verildi
26 Eylül 2026 11:53
Erbil ile Süleymaniye de İran uçuşlarını kesti
25 Eylül 2026 15:03
Bağdat’ın ardından Necef de İran uçuşlarına kapatıldı
25 Eylül 2026 10:14
Ketaib Hizbullah’tan Irak halkına çağrı: İran’a yönelik kuşatmayı kırı…
24 Eylül 2026 20:29
