El Fetih örgütü, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın açıkladığı seçim
YDH- El Fetih örgütü, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın açıkladığı seçim tarihinin nihai olmadığını belirtti.
YDH- El Fetih örgütü, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın açıkladığı seçim tarihinin nihai olmadığını belirtti.
El-Arabiya televizyonuna demeç veren Filistin Yasama Meclisi’ndeki el-Fetih grubu Başkanı Azzam el-Ahmed, “Henüz, seçimlerin Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın belirlediği tarihte yapılacağını söylemek için vakit erken. Seçimlerin yapılabilmesi için gerekli şartların hazır olduğuna sadece Merkez Semim Komitesi karar verecektir” dedi.
Bu süreçte el-Fetih olarak Merkez Seçim Komitesi ile işbirliği yapacaklarını belirten Azzam el-Ahmed, “Merkez Seçim Komitesi’nin seçimlerin belirlenen tarihte yapılabilmesi için gerekli şartları hazırlayıp hazırlayamayacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz” dedi.
Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığı süresi sona eren Mahmud Abbas, daha önce de Merkez Seçim Komitesi’nin belirlediği seçim tarihini iki kez ertelemişti.
Hamas ve İslami Cihat, Abbas’ın seçimleri erteleme kararına karşı çıkmıştı.
İlgili Haberler
İsrail destekli çetelerin Nasır Hastanesi’ne saldırı planı deşifre edi…
26 Eylül 2026 16:46
İsrail Batı Şeria’yı kapılar ve kameralarla kuşatıyor
25 Eylül 2026 16:49
İsrail’in Washington Büyükelçisi’nin oğlu Batı Şeria’da ağır yaralandı
23 Eylül 2026 21:05
İsrail işgal güçleri Filistinli mahkumları köpeklerle hedef aldı
23 Eylül 2026 18:34
