• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Yemen hükümetine muhalif Şii el-Husi Hareketi, Suudi Arabistan’ın hareketin iki liderini yakaladığı yönündeki haberleri yalanladı.




    YDH- Yemen hükümetine muhalif Şii el-Husi Hareketi, Suudi Arabistan’ın hareketin iki liderini yakaladığı yönündeki haberleri yalanladı.

     

    El-Alem televizyonuna demeç veren Husi Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Suudi yayın organlarının el-Husi hareketine mensup bazı liderlerin Suudi Arabistan ordusu tarafından yakalandığına ilişkin haberlerini yalanlayarak “El-Husi hareketinden hiç kimse esir edilmedi. Suudi medyasında yer alan haberler gerçek dışıdır” dedi.

     

    Suudi Arabistan’ın bu tür yalan haberler yoluyla Suudi yönetiminin Yemen topraklarına yönelik saldırısını ve Sa’de savaşına müdahalesini kamuoyundan gizlemeye çalıştığını belirten Abdusselam, “Onlar bizden esir almadı; ama biz onlardan esir aldık” dedi.

     

    Yemen halkının Suudi ordusunun esir aldığı kişilerin sıradan Yemen vatandaşları olduğunu çok iyi bildiğini belirten Abdusselam, Suudi güvenlik güçleri tarafından tutuklanan kişilerin her yıl olduğu gibi yoksulluk ve işsizlik sebebiyle bu ülkeye giden Yemen vatandaşları olduğunu açıkladı.

     

    Suudi deniz kuvvetlerinin Yemen’in kuzey sahillerini kuşatmasının ve Suudi ordusunun Yemen topraklarını bombalamasının Yemen hükümetinin ulusal egemenliğinin ihlali olduğunu belirten Muhammed Abdusselam, Suudi Arabistan deniz kuvvetlerinin Yemen’in kuzey sahillerini kuşatmasının kendilerini hiçbir şekilde etkilemediğini söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel