• 01/08/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran’ın Kum kenti geçici Cuma İmamı Ayetullah İbrahim Emini’nin cuma hutbesindeki itidal tavsiyesinin hükümet yanlısı aşırıların taşkınlık göstermesine neden olduğu bildirildi.




    YDH- İran’ın Kum kenti geçici Cuma İmamı Ayetullah İbrahim Emini’nin cuma hutbesindeki itidal tavsiyesinin hükümet yanlısı aşırıların taşkınlık göstermesine neden olduğu bildirildi.

     

    İran’dan yayın yapan Ayandenews adlı internet sitesinin Kum muhabirine dayanarak bildirdiğine göre Kum Cuma İmamı Ayetullah İbrahim Emini, hükümet yanlısı bir grubun taşkınlığı sebebiyle bugünkü cuma hutbesine bir süre ara vermek zorunda kaldı.

     

    Bugünkü cuma hutbesinde toplumsal birlik ve beraberliğin zorunluluğu konusunu işleyen Kum Cuma İmamı Ayetullah İbrahim Emini, toplumsal başarı ve zaferin sırrının birlik ve beraberlikte ve velayet-i fakihe itaatte olduğunu belirterek ihtilafların sürdürülmesinin topluma büyük zararlar verdiğini söyledi.

     

    Kum İlmiye Havzası Müderrisler Kurulu’nun Ayetullah Sanii’nin merciliği konusundaki kararına işaret ederek ulema arasındaki ihtilafları eleştiren Ayetullah Emini, “düşmanlar çeşitli hilelerle, ihtilafları körükleyerek ve propaganda yaparak halk arasında birbirine karşı kötümserlik yaratmakta ve toplumsal birlik ve beraberliği bozmaya çalışmaktadır” dedi.

     

    Düşmanın ihtilafları ilmiye havzalarına kadar taşıdığını belirten Ayetullah Emini, “Nizamın en büyük hamisi olan ilmiye havzaları içerisinde ihtilaf olması doğru mudur?” dedi.

     

    Sözleri veya yazılarıyla halk üzerinde etkili olan kişilerden küçük ihtilafları körüklememelerini isteyen ve bu tür hareketlerin ülkenin zararına olduğu uyarısı yapan Ayetullah İbrahim Emini, söz veya yazı imkanını eline geçirenlerin bu imkanlarını ayrılık yaratmak yönünde değil, birlik ve beraberliği güçlendirmek yönünde kullanmaları gerektiğini söyledi.

     

    Bu sözlerin ardından hükümet yanlısı bir grubun “kahrolsun velayet-i fakih karşıtları” şeklinde sloganlar atarak taşkınlık yapması sebebiyle hutbesine bir süre ara vermek zorunda kalan Ayetullah Emini, “kahrolsun velayet-i fakih karşıtları benim de sloganımdır; ama ben diyorum ki Rehber’in de buyurduğu gibi kişileri görüş ayrılığı sebebiyle velayet-i fakih karşıtı olarak nitelemeyin. İnsanların sırf veli-yi fakihle olan küçük ihtilafları sebebiyle dışlanmaması gerekiyor. Velayet-i fakih karşıtlarına gerekli müdahale yapılmalıdır; ancak bunlar son derece küçük bir gruptur, bunların büyütülmemesi gerekir” diye konuştu.