İran Osman Öcalan’ın kayınpederini öldürdü

img
İran Osman Öcalan’ın kayınpederini öldürdü YDH

SAAF-İran Devrim Muhafızları’nın önceki gün PKK militanlarına düzenlediği operasyonda




SAAF-İran Devrim Muhafızları’nın önceki gün PKK militanlarına düzenlediği operasyonda aralarında Osman Öcalan’ın kayınpederi İsmail Şucai’nin de bulunduğu 4 militanı öldürdü.

 

PKK militanlarının, İran’ın Salmas kenti civarında yer alan Çaharsutun bölgesinde görülmesi üzerine İran Devrim Muhafızları ordusuyla PKK’lı grup arasında çıkan çatışmada İran, Irak ve Türkiye vatandaşı olan 4 PKK’lının öldürüldüğü bildirildi.

 

Baztab haber ajansının bildirdiğine göre ölü ele geçirilen PKK’lılardan birinin Osman Öcalan’ın kayınpederi İsmail Şucai’ye ait olduğu belirtildi. PKK’nın eski ve tanınmış isimlerinden olan Osman Öcalan bir süre önce PKK ile yaşadığı ihtilaftan dolayı bu gruptan ayrılmış; ama kayınpederi İsmail Şucai PKK içinde kalmıştı.

 

Öldürülen diğer PKK’lılardan birinin Iraklı bir kadına, diğer ikisinin ise Türk vatandaşı iki Kürt’e ait olduğu bildirildi.

 

Öte yandan İran’ın PKK’ya yönelik operasyonlarında PKK militanlarının çok ağır kayıplar verdiği bildiriliyor, Baztab muhabirinin Urumiye’den bildirdiğine göre önceki gün Salmas civarındaki Dere Ali köyünde İran askerleriyle PKK’lı militanlar arasında çıkan çatışmada da bir PKK’lı öldürüldü.

 

Dere Ali köyü civarında operasyon yapılan PKK’lı grubun İran Türkiye sınırındaki halktan zorla para aldığı ve sınırdan silah ve patlayıcı sevkıyatı yaptığı bildirildi.

 

İran Devrim Muhafızları Ordusu, son bir ay içerisinde İran’ın Kürdistan bölgesiyle Batı Azerbaycan bölgelerinde PKK militanlarına yönelik 31 operasyon düzenlendi, bu operasyonlarda 35 PKK’lı öldürüldüğü açıklandı. Öldürülen PKK’lılardan 17’sinin Türkiye, 11’inin Suriye ve gerisinin de çoğunlukla İran vatandaşı olduğu bildirildi.