• 04/06/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Ürdün Kralı Abdullah, Başbakan Erdoğan’ın İsrail’e yönelik tutumunu İsrail’in aşırı sağcı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın ağzıyla eleştirdi.




    YDH- Ürdün Kralı Abdullah, Başbakan Erdoğan’ın İsrail’e yönelik tutumunu İsrail’in aşırı sağcı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın ağzıyla eleştirdi.

     

    Amerika’da yayımlanan Wall Street Journal gazetesine demeç veren Ürdün Kralı Abdullah, İsrail’in tehlike altında olduğunu belirterek Ortadoğu barışının gerçekleşmemesi durumunda İsrail için bir geleceğin olmayacağını söyledi.

     

    Nükleer silahsızlanma konulu uluslar arası toplantıya katılmak üzere ABD’ye gidecek olan Ürdün Kralı Abdullah, Amerikan gazetesi Wall Street Jorunal’e verdiği demecinde “Ortadoğu Barışı” konusunda vakit öldürülmemesi gerektiğini belirterek Ürdün ile İsrail arasındaki ilişkilerin son derece kötü bir dönemden geçtiğini söyledi ve “Ortadoğu sorununun çözümü için acil ve ciddi adımlar atılmalıdır” dedi.

     

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’e yönelik eleştirilerini hazmedemediğini ortaya koyan Ürdün Kralı Abdullah, İsrail’de bile faşist olmakla itham edilen Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’la birebir aynı benzetmeyi yaparak Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi ve “Erdoğan’a Arap dünyasına katılmak konusunda Venezüella Devlet Başkanı Hugo Çavez gibi aşırı liderlerinkinden farklı yollar takip etmesini öneririm” dedi.

     

    İsrail’in aşırı sağcı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman da dün yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'ı giderek Libya Lideri Muammer Kaddafi ve Venezüella Devlet Başkanı Hugo Çavez'e benzemekle suçlayarak “Biz Erdoğan’a ülkesini İslam ve Arap dünyasına bağlama konusunda daha yaratıcı davranmasını öneririz” demiş ve Kudüs de dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşim merkezleri inşa etmeyi durdurmayacaklarını söylemişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel