• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran’ın son Başbakanı Mir Hüseyin Musevi’nin Koruma Müdürü Ahmed Yezdanfer’in tutuklandığı bildirildi.




    YDH- İran’ın son Başbakanı Mir Hüseyin Musevi’nin Koruma Müdürü Ahmed Yezdanfer’in tutuklandığı bildirildi.

     

    Mir Hüseyin Musevi yanlısı Kalime adlı internet sitesiyle hükümet yanlısı Jehannews adlı internet sitesi, Musevi’nin Koruma Müdürü Ahmed Yezdanfer’in dün gece tutuklandığını duyurdu.

     

    Hükümet yanlısı milletvekillerinden Ali Rıza Zakani’ye ait Jehannews adlı internet sitesi, Ahmed Yezdanfer’in, Musevi’nin yanına gidip gelenler konusunda tam bir bilgi sahibi olduğu için bu konudaki ifadelerine başvurmak için tutuklanmış olabileceğini yazdı.

     

    İran Devrim Muhafızlarına ait Fars haber ajansı ise “iyi haber alan kaynaklara” dayandırdığı haberinde Mir Hüseyin Musevi’nin Koruma Müdürü Ahmed Yezdanfer’in tutuklanmadığını; ancak görevinden uzaklaştırıldığını belirtti.

     

    Fars haber ajansına açıklamada bulunan kaynak, Yezdanfer’in tutuklandığı yönündeki haberlerin “fitne liderleri ile inatçı basının uydurması” olduğunu belirterek Yezdanfer’in görevden alınmasından sonra koruma ekibinden bir kişinin onun görevine atandığını söyledi.

     

    Mir Hüseyin Musevi yanlısı Kelime adlı internet sitesi ise Yezdanfer’in İmam Humeyni’nin sağlığı döneminde onu korumakla görevli devrim muhafızlarından biri olduğunu belirterek Yezdanfer’in Mir Hüseyin Musevi’nin başbakanlığından bu yana korumalığını yaptığını açıkladı.

     

    Yezdanfer’in daha önce birçok terörist saldırıya maruz kaldığını belirten site, kendisine yönelik bir saldırıda İmam Humeyni’nin oğlu Ahmed Humeyni’nin de yaralandığını ifade etti.