• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Amerika’nın eski Dışişleri Bakanlarından Henry Kissinger, ülkesinin İran’ın nükleer programıyla ilgili politikasının sadece bir zaman kaybına sebep olduğunu belirtti.




    YDH- Amerika’nın eski Dışişleri Bakanlarından Henry Kissinger, ülkesinin İran’ın nükleer programıyla ilgili politikasının sadece bir zaman kaybına sebep olduğunu belirtti.

     

    Washington Timse gazetesinin haberine göre Amerika’nın eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Obama yönetiminin İran’a nükleer programı konusunda daha fazla baskı yapmak için yaptırım uygulama politikasını eleştirerek yeni yaptırımların hiçbir yararının olmayacağını belirterek bu politikanın sadece zaman kaybına neden olduğunu savundu.

     

    ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un Güvenlik Konseyi’nde İran’a daha fazla yaptırım uygulanması için başlattığı girişimin İran üzerindeki baskıları belki biraz daha fazla arttırabileceğini belirten Kissinger, “ancak bu baskıların, İran’ı uranyum zenginleştirme faaliyetlerini durdurmaya mecbur etmesi imkansızdır” dedi.

     

    Washington’un İran’ın nükleer programıyla ilgili mevcut politikasının zaman kaybından başa bir işe yaramadığını belirten Kissinger, bu konuda askeri müdahalelerin de söz konusu edilemeyeceğini belirterek “Bence böylesi bir zamanda askeri müdahale teklifi bile mümkün olmayacak bir şeydir” dedi.

     

    Kissinger Washington Post gazetesi için kaleme aldığı makalesinde de Obama yönetiminin Irak politikasını da eleştirerek bu politikanın Ortadoğu’daki güç dengesinin İran lehine bozulmasına sebep olduğunu öne sürmüştü.

     

    Kissinger makalesinde Irak savaşından önce Amerika açısından bölgeyle ilgili en önemli siyasi hedefin Irak’la İran arasındaki güç dengesini korumak olduğunu belirterek “O dönemde Bağdat’ta Sünni bir diktatör iktidardaydı; ama şimdi Şii partiler iktidarı ele geçirdi” diye yazmıştı.