• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran’a yönelik yaptırımlarda ısrar eden Amerikan yönetiminin Truman uçak gemisini Fars Körfezi’ne gönderdiği bildirildi.




    YDH- İran’a yönelik yaptırımlarda ısrar eden Amerikan yönetiminin Truman uçak gemisini Fars Körfezi’ne gönderdiği bildirildi.

     

    İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka File adlı internet sitesi, savunma kaynaklarına dayandırdığı haberinde Amerika’nın Henry Truman uçak gemisini Akdeniz ve Fars Körfezi’nin güvenliği için bölgeye gönderdiğini yazdı.

     

    Truman uçak gemisinin Cuma günü Virginia’daki Norfolk Deniz üssünden hareket ettiğini belirten Debka File, geminin İran kıyıları yakınlarında demirlemesinin beklendiğini ifade etti.

     

    Alman savaş gemisi FGS Hessen’in de bu görev sırasında Amerikan uçak gemisi Truman’a eşlik edeceğini bildiren Debka File, Amerika’nın İran’a yönelik öngördüğü yaptırımların Güvenlik Konseyi’nde kabul edilmesi durumunda bu gemilerin İran gemilerinin denetlenmesi görevini üstleneceğini öne sürdü.

     

    İran’ın Türkiye ve Brezilya ile birlikte imzaladığı anlaşmayla nükleer yakıt takası konusunda “uluslar arası toplumun” tüm isteklerini kabul etmesine rağmen Amerika İran’a yönelik yeni ve ağırlaştırılmış yaptırımlar öngören bir karar tasarısını Güvenlik Konseyi’nin gündemine getiriyor.

     

    Söz konusu karar tasarısı, İran’a ait gemilerin uluslar arası sularda denetlenmesine imkan veriyor.