• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran İslam Cumhuriyeti’nin Kurucusu İmam Humeyni’nin vefatının yıldönümü törenlerinde hükümet yanlısı bir grubun konuşma yapmasına izin vermediği Hasan Humeyni, halkın aşırılıklara son verilmesini beklediğini söyledi.




    YDH- İran İslam Cumhuriyeti’nin Kurucusu İmam Humeyni’nin vefatının yıldönümü törenlerinde hükümet yanlısı bir grubun konuşma yapmasına izin vermediği Hasan Humeyni, halkın aşırılıklara son verilmesini beklediğini söyledi.

     

    İran’da “7 Tir Şehitleri” olarak nitelenen ve Halkın Mücahitleri örgütünün bombalı saldırısı sonucu hayatını kaybeden 72 üst düzey yetkilinin anıldığı bir törende konuşan Seyyid Hasan Humeyni, “halk, herkesten kişisel sevgi ve nefretlerinden kaynaklanan ihtilaflarını bir tarafa bırakarak ve çocukça kinlerden uzak durarak ülkenin sorunlarının çözümü için çalışmasını beklemektedir” dedi.

     

    Seyyid Hasan Humeyni, 1981 yılında düzenlenen terörist saldırıda 72 kişiyle birlikte hayatını kaybeden Ayetullah Beheşti ve Ayetullah Muntezeri’nin oğlu Muhammed Muntezeri’nin hatıralarını yad ederek başladığı konuşmasında “şehitler, kendi dönemlerinin evlatlarıydı. Onlar kendi dönemlerini doğru tanımış, attıkları adımlarla hakikati ve doğruyu armağan etmişlerdi. Bizler de bu gün onların bu hedefini korumalıyız” dedi.

     

    “7 Tir Şehitlerinin en önemli hedefi dini yüceltmek ve dini nizamın işlevselliğini ispat etmekti” diyen Seyyid Hasan Humeyni, ülkede yaşanan ihtilaflardan kaynaklanan sorunların toplumun sistemden soğumasına sebep olmaktan başka bir sonuç doğurmadığını vurguladı ve “halk, herkesten kişisel sevgi ve nefretlerinden kaynaklanan ihtilaflarını bir tarafa bırakarak ve çocukça kinlerden uzak durarak ülkenin sorunlarının çözümü için çalışmasını beklemektedir” diye konuştu.

     

    Aşırılıklardan kaynaklanan ihtilafların ülkenin işlevselliğini yitirmesine neden olduğuna işaret eden Seyyid Hasan Humeyni, “Bunca insan kaynağı ve bunca Allah vergisi sermaye olan petrol ve doğal kaynaklarla ve bunca iman gücüyle ülkemiz ifratçılığı terk ederek ve ifratçıları dışlayarak şimdikinden çok daha fazla işlevsel olabilir” dedi.

     

    Halkın her gün birçok sorunlar yaşamasına rağmen bu sorunların çözülmesine güç yetirilememesinin utanç verdici olduğunu belirten Hasan Humeyni, toplumsal yozlaşma konusunda da “Halkın sığınağı ve şeriatın koruyucuları olan ulema ve mercilerin emirlerine kulak vermezsek dindarlıkla da aramıza mesafe koymuş oluruz” dedi.