• 07/06/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Kültür ve İslami İrşat Bakanlığı, Batılı saç modellerine karşı belirlediği saç modeli standardını basına tanıttı.




    YDH- İran Kültür ve İslami İrşat Bakanlığı, Batılı saç modellerine karşı belirlediği saç modeli standardını basına tanıttı.

     

    İlna haber ajansının bildirdiğine göre İran Kültür ve İslami İrşat Bakanlığı, “Batılı ve Doğulu” saç modellerinin yaygınlaşmasını önlemek amacıyla Berberler Federasyonu ve diğer bazı eğitim kurumlarıyla işbirliği yaparak belirlediği saç modeli standardını tanıttı.

     

    Habere göre “İffet ve Hicap” konulu bir toplantıda güzellik kültürünün değiştirilmesi ve milli ve İslami bir model belirlenmesi için bir yol haritası ortaya koyan İran Kültür Bakanlığı, bunun ailelere ve gençlere tebliğ edilerek “standart dışı saç modellerinin” önlenmesini hedefliyor.

     

    İffet ve Hicap toplantısına başkanlık eden Bayan Jale Hodayar, hazırladıkları saç modellerini Kültür ve İrşat Bakanlığına sunduklarını belirterek bakanlığın onayladığı saç modellerini basına tanıttıklarını açıkladı.

     

    Hazırladıkları modellerde geleneğe ve toplumsal kurallara uygun olarak yeni tarzlar da yarattıklarını belirten Jale Hodayar, bu şekilde Batı’nın kültürel saldırılarına karşı koymayı amaçladıklarını belirtti ve “Maalesef dışarıda yaşayanlar, İranlıların sınırlamalar altında olduğunu sanıyorlar, biz onlara hicabın bir sınırlama olmadığını ve ülkemiz gençlerinin ihtiyacı olan saç modellerini kendimizin tasarlayabileceğimizi ispat etmek istiyoruz, hükümet de bizi bu konuda destekliyor” dedi.