• 08/01/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran’da “Amerika ile İran ilişkilerinin tellalı” olarak isimlendirilen Huşeng Emir Ahmedi’nin İran’a davet edildiği açıklandı.




    YDH- İran’da “Amerika ile İran ilişkilerinin tellalı” olarak isimlendirilen Huşeng Emir Ahmedi’nin İran’a davet edildiği açıklandı.

     

    İran’daki hükümet yanlısı Cevan gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre American İranian Council adlı kuruluşun kurucu başkanlığını yapan ve İran’da “ABD ile ilişkiler tellalı” diye isimlendirilen Huşeng Emir Ahmedi, yarın düzenlenecek olan yurt dışındaki İranlıların katılacağı bir toplantıya davet edildi.

     

    Ahmedi’nin söz konusu toplantıya davet edilmediğine ilişkin çıkan haberlerin aksine Huşeng Emir Ahmedi’nin ailesiyle birlikte yalnızca davetli misafirlere ayrılan Tahran’daki İstiklal Oteli’nde bulunduğunun öğrenildiğini belirten gazete, Ahmedi’nin İstiklal otelinde bulunduğu haberinin ortaya çıkması üzerine başka bir otele nakledildiğini yazdı.

     

    Huşeng Emir Ahmedi’nin başka bir otele nakledilmesinden sonra onun toplantıya davet edilmediğine ve kendi kararıyla İran’a geldiğine dair bir açıklamanın yapıldığını belirten gazete, “Huşeng Emir Ahmedi’nin neden davetlilere ayrılan İstiklal otelinde kaldığı ve daha sonra otelinin neden değiştirildiği açıklanmadı” ifadesine yer verdi.

     

    Huşeng Emir Ahmedi, yaklaşık bir buçuk yıl önce de İran’a gelmiş ve Şehrvend-i İmruz gazetesine verdiği demeçte, “On yıldır Hatemi hükümetinin saçma gerekçeleriyle İran’a girmem yasaklanmıştı; Sayın Ahmedinejad, İran’a gelmemi talep etti ve ben de bu talebi kabul ettim, şimdi de buradayım” demişti.