• 08/09/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran, Rusya tarafından yapılan Buşehr nükleer santralinin resmi açılışının ramazan ayından sonra yapılacağını açıkladı.




    YDH- İran, Rusya tarafından yapılan Buşehr nükleer santralinin resmi açılışının ramazan ayından sonra yapılacağını açıkladı.

     

    İlna haber ajansının bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, Rusya tarafından yapılan ancak açılışı Moskova tarafından sürekli ertelenen Buşehr nükleer santralinin ne zaman faaliyete geçeceği konusunda yaptığı açıklamada “Bu santralin sanal yakıt kullanılarak gerçekleştirilen testleri tamamlanmak üzere, santral bir buçuk ay sonra açılacak” dedi.

     

    Yapılan planlamaya göre Buşehr nükleer santralinin teknik testlerinin tamamlandığını belirten Mihmanperest, santrale gerçek yakıtın konulmasıyla santralin faaliyetine resmen başlamış olacağını söyledi.

     

    Buşehr nükleer santralinin resmi olarak faaliyete geçmesinden birkaç ay sonra tam kapasite ile çalışmaya başlayacağını belirten İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, Tahran’daki araştırma reaktörü için ihtiyaç duyulan yakıtın temini konusunda Viyana grubu ile yapılan müzakerelere ilişkin olarak da “müzakere ve bizim şartlarımızla ilgili hususlar daha önceki yazışmalarda ortaya konmuştu. Bizim şartlarımızın yerine getirilmesi durumunda müzakerelere ramazandan sonra başlayabiliriz” dedi.