• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, siyasi tutuklularla ilgili meselelerin Devrim Lideri Ayetullah Ali Hamenei nezdinde takipçisi olduğunu açıkladı.




    YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, siyasi tutuklularla ilgili meselelerin Devrim Lideri Ayetullah Ali Hamenei nezdinde takipçisi olduğunu açıkladı.

     

    Bugün siyasi tutuklukluların ailelerini kabul eden Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra tutuklanan siyasi tutukluların mahkeme sürecinde yaşanan sorunların takipçisi olduğunu belirtti.

     

    Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin kendi kişisel sitesinde yer alan habere göre üç buçuk saat süren görüşme sırasında siyasi tutukluların aileleri, yakınlarının dosyalarının adil bir şekilde incelenmesini, halen cezaevinde olan siyasi tutukluların haklarına riayet edilmesini ve ilgili makamların yargı sürecini incelemesini talep ettiler.

     

    Siyasi tutuklu yakınlarına sabır ve ümit tavsiye eden Ayetullah Haşimi Rafsancani, “Özgürlük ve adalet, İslam Cumhuriyeti nizamının en önemli hedeflerindendir. Bazı eksiklikler bu yüze hedeflere ulaşılmasına engel olmayacaktır” dedi.

     

    Tutuklu ailelerini tek tek dinleyen Ayetullah Haşimi Rafsancani, “Sizin taleplerinizi görevlilere intikal ettirecek olursam uygun bir cevap alabileceğimden emin değilim, hatta bu tam tersi sonuçlar bile doğurabilir. Ama taleplerinizin Devrim Lideri nezdinde takipçisiyim. Umarım sonuçsuz kalmaz. Devrim Lideri, yasaların uygulanması ve cezaevlerinde bulunanların yasal haklarının sağlanmasının çabuklaştırılması konusunda talimat vermişti. Bu, sorunların birçoğunu ortadan kaldırabilir” dedi.

     

    İran’da geçen yıl yapılan tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra çok sayıda siyasetçi, gazeteci ve eski bürokrat ülkedeki kurulu düzeni değiştirmeye çalışmak suçlamasıyla tutuklanmış, Ayetullah Haşimi Rafsancani, seçimlerden sonra kıldırdığı son cuma namazının hutbesinde bunalımın tırmandırılmamasını ve siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istemişti.