İsrail’in Gazze’ye düzenlediği 22 günlük saldırısı sırasında Mısır ve el-Fetih’ten
YDH- İsrail’in Gazze’ye düzenlediği 22 günlük saldırısı sırasında Mısır ve el-Fetih’ten bu saldırılara katılmasını istediği açıklandı.
YDH- İsrail’in Gazze’ye düzenlediği 22 günlük saldırısı sırasında Mısır ve el-Fetih’ten bu saldırılara katılmasını istediği açıklandı.
Wikileaks adlı internet sitesinde yayımlanan son belgelerde, İsrail’in 22 günlük Gazze saldırısı sırasında Mısır ve Filistin özerk Yönetimi’nden bu saldırılara katılmasını istediğinin ortaya çıktığı bildirildi.
İsrail’de yayımlanan Jerusalem Post gazetesi, Wikileaks adlı sitede yayımlanan Amerikan belgelerine dayandırdığı haberinde İsrail’in Gazze’ye saldırı düzenleyeceğini Mısır ve Filistin Özerk Yönetimine bildirdiğini yazdı.
Jerusalem Post, haberinde o dönemde de savunma bakanlığı görevinde bulunan Ehud Barak’ın Gazze’ye yönelik “Dökme Kurşun” adlı askeri saldırıyı başlatmadan önce Mısır hükümeti ile Filistin Özerk Yönetimi’ne Gazze’ye saldıracaklarını bildirdiğini ve onlardan bu saldırıya katılmalarını istediğini belirterek Mısır hükümeti ile Filistin Özerk Yönetimi’nin buna olumsuz cevap verdiklerini ifade etti.
İlgili Haberler
İsrail ordusu Batı Şeria'da çok sayıda Filistinliyi alıkoydu
19 Ağustos 2026
Filistinli grupların ateşkes onayına İsrail saldırılarla yanıt verdi
18 Ağustos 2026
İsrail güçleri Batı Şeria genelinde evleri kuşatarak baskın yaptı
17 Ağustos 2026
Hamas'tan Gazze anlaşmasının ikinci aşamasına onay
17 Ağustos 2026
