• 12/06/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Amerika’nın, Suudi Arabistan’daki siyasi gelişmeleri dikkatle izlediği ve bu ülkenin siyasi geleceğinden endişe duyduğu bildirildi.




    YDH- Amerika’nın, Suudi Arabistan’daki siyasi gelişmeleri dikkatle izlediği ve bu ülkenin siyasi geleceğinden endişe duyduğu bildirildi.

     

    Filistin’de yayımlanan haftalık el-Menar gazetesinin haberine göre bir Körfez ülkesindeki Amerikalı bir diplomat, Washington’un Suudi Arabistan’daki siyasi gelişmeleri dikkatle izlediğini ve bu ülkenin siyasi geleceğinden kaygı duyduğunu açıkladı.

     

    Amerikalı ve Suudi Arabistanlı yetkililerin birkaç gün önce Riyad’da düzenlenen ve kraliyet ailesinden temsilcilerin de katıldığı bir toplantıda Suudi ailesinin ülkenin siyasi geleceği konusundaki düşüncelerini öğrenmeye çalıştığını belirten Amerikalı diplomat, “Washington, yakın bir gelecekte Suudi Arabistan’da bir istikrarsızlık oluşacağından ya da Suudi veliahdından endişe etmiyor, Amerika’nın endişesi halen hasta olan Suudi veliahdından sonra ortaya çıkabilecek durumdan kaynaklanıyor” dedi.

     

    Suudi yetkililer, tedavi amacıyla Amerika’ya giden ve ikinci kez ameliyat olan Suudi Kralı Abdullah’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtse de bağımsız kaynaklar, Kral Abdullah’ın ikinci ameliyatının sonucuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmuş değil.

     

    Amerika’nın bölgedeki en yakın müttefiki olarak kabul edilen Suudi Arabistan, günlük 8 milyon varil petrol üretimiyle enerji güvenliği konusunda en önemli ülkelerden biri olarak nitelendiriliyor.

     

    

    Makaleler

    Güncel