Lübnan ordusunun Hizbullah’ın verdiği istihbarat ile İsrail’in casusluk
YDH- Lübnan ordusunun Hizbullah’ın verdiği istihbarat ile İsrail’in casusluk için kullandığı izleme cihazlarını imha ettiği bildiriliyor.
YDH- Lübnan ordusunun Hizbullah’ın verdiği istihbarat ile İsrail’in casusluk için kullandığı izleme cihazlarını imha ettiği bildiriliyor.
İrna haber ajansının bildirdiğine göre Lübnan Ordu Komutanlığı, İsrail’in Cebel Lübnan bölgesinde yerleştirdiği izleme cihazlarını tespit ve imha edildiğini açıkladı.
Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulunan Lübnan Ordu Komutanlığı, Lübnan istihbarat servisinin Hizbullah’ın askeri kanadı olan Direniş’ten aldığı istihbarat üzerine İsrail’in Cebel Lübnan’daki Sanniyn ve el-Baruk bölgelerine yerleştirdiği izleme cihazlarını imha ettiğini belirtti.
Lübnan ordusu, İsrail’in Lübnan hava ve deniz sahasını ihlal ederek ve bu ülkedeki casusluk faaliyetlerini sürdürerek 1701 sayılı Güvenlik Konseyi kararını ihlal ettiğini belirtti.
İlgili Haberler
KAN: Lübnan Büyükelçisi İsrailli mevkidaşıyla görüştü
28 Eylül 2026 02:30
Şeyh Naim Kasım: Filistin bizim yegâne pusulamız; gelecek bölgemizin o…
27 Eylül 2026 21:40
Hizbullah milletvekili: Seyyid Nasrallah’ın yolu kararlılıkla sürdürül…
26 Eylül 2026 19:28
İslami Cihad: İran, Filistin’i terk etmediği için hedef alınıyor
26 Eylül 2026 16:36
