• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Wikileaks adlı internet sitesinin kurucusu Julian Assange, bazı Arap yetkililerinin ABD için casusluk yaptığını ve ülkelerine ihanet ettiklerini söyledi.




    YDH- Wikileaks adlı internet sitesinin kurucusu Julian Assange, bazı Arap yetkililerinin ABD için casusluk yaptığını ve ülkelerine ihanet ettiklerini söyledi.

     

    El-Cezire televizyonunda yayımlanan “Bila Hudud” programına konuk olarak katılan Wikileaks adlı internet sitesinin kurucusu Julian Assange, bazı ülkelerin devlet adamlarının Amerika için casusluk yaptığını belirterek çok yakında bunların isimlerini açıklayacaklarını söyledi.

     

    Amerikan dışişleri bakanlığına ait gizli yazışmaları yayımlayarak dünyada gündemi değiştiren Wikileaks sitesinin kurucusu Julian Asange, bazı Arap devlet adamlarının ülkelerindeki Amerikan elçiliklerine giderek çalışma arkadaşları ve görev yaptıkları kurumlar hakkında Amerikalılara istihbarat verdiklerine dair ellerinde belgeler bulunduğunu belirterek bunun kendi ülkesine ihanet, Amerika hesabına ise casusluk yapmak anlamına geldiğini ifade etti.

     

    Julian Assange, Wikileaks’in ülkelerine ihanet ettiklerine dair belgelerin açıklanmasından sonra idam cezasına çarptırılmayacaklarından emin olmadıkça bazı isimleri açıklamayacağını söyledi.

     

    İsrail rejimiyle, İsrail hakkında belge açıklamama konusunda hiçbir gizli anlaşma imzalamadıklarını da belirten Assange, önümüzdeki aylarda İsrail’le ilgili belgeler de açıklayacaklarını söyledi.

     

    Wikileaks’in elinde İsrail’le ilgili 3 bin 700 belge bulunduğunu belirten Julian Assange, “Şimdiye kadar İsrail’le ilgili yayımladığımız belgeler, bunların sadece yüzde 2’sine veya yüzde 3’üne tekabül etmektedir” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel