• 01/01/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Yemen Meclisi, Ali Abdullah Salih’in ömür boyu devlet başkanı olarak kalmasını öngören yasal düzenlemeyi onayladı.




    YDH- Yemen Meclisi, Ali Abdullah Salih’in ömür boyu devlet başkanı olarak kalmasını öngören yasal düzenlemeyi onayladı.

     

    Londra’da yayımlanan el-Kudsu’l- Arabi gazetesinin haberine göre Yemen Meclisi, muhalefet partilerinin yoğun itirazlarına rağmen Ali Abdullah Salih’in ömür boyu devlet başkanı olarak kalmasını öngören yasal düzenlemeyi onayladı.

     

    Liderliğini Ali Abdullah Salih’in yaptığı iktidardaki Ulusal Kongre Partisi’ne mensup 170 milletvekilinin imzasıyla yapılan anayasa değişikliğine karşı muhalefet partileri ile bağımsız milletvekillerinin meclis oturumunu boykot ettikleri ve meclis önünde toplanarak “1 Ocak, Yemen anayasasının yok edildiği tarih” ifadesinin yer aldığı pankartlar açtıkları bildirildi.

     

    Muhalefet partileri iktidar partisinin girişimiyle kabul edilen bu anayasa değişikliği ile Yemen’de cumhuriyet rejiminin sona erdiğini ve Ali Abdullah Salih’in ülkedeki tek güç haline geldiğini belirterek düzenlemeye tepki gösterdiler.

     

    17 Haziran 1978’den 1990 yılına kadar Kuzey Yemen devlet başkanlığı görevini yürüten Ali Abdullah Salih, 1990’dan sonra Kuzey ve Güney Yemen’in birleşmesinden sonra da devlet başkanı olarak kalmıştı.

     

    Ali Abdullah Salih, bölgede Amerika’nın ve Suudi Arabistan’ın en yakın müttefiki olarak nitelendiriliyor.

     

    

    Makaleler

    Güncel