• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Bir süredir kanlı gösterilere sahne olan Tunus’ta, Cumhurbaşkanı Zeynelabidin bin Ali’nin ülkesini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.




    YDH- Bir süredir kanlı gösterilere sahne olan Tunus’ta, Cumhurbaşkanı Zeynelabidin bin Ali’nin ülkesini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.

     

    Tunus eski diktatörü Habib Burgiba’yı yaşadığı sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden uzaklaştıran ve 1 Ekim 1987’den beri ülkesinde bir tek adam rejimi kuran Zeynalabidin bin Ali, yoğun gösteriler üzerine ailesiyle birlikte Tunus’u terk etmek zorunda kaldı.

     

    El-Alem ve el-Cezire televizyonlarının haberine göre Tunus Cumhurbaşkanı Zeynelabidin bin Ali’nin bir süredir devam eden kanlı gösterilerin ardından bugün ülkesini terk ederek Malta’ya gitmek zorunda kalması üzerine Başbakan Muhammed el-Gannuşi, devlet televizyonundan bir açıklama yaparak geçici olarak cumhurbaşkanlığını üstlendiğini söyledi.

     

    Televizyondan yaptığı açıklamada ülkesindeki mevcut anayasaya bağlı olduğunu belirten Muhammed el-Gannuşi, ülkede siyasi, toplumsal ve ekonomik alanlarda reformlar yapmak için tüm partilerle görüşmelere hazır olduğunu ifade etti.

     

    Tunus anayasasının cumhurbaşkanının ülkeyi yönetemeyecek duruma düşmesi halinde başbakanın cumhurbaşkanının yetkilerini sütlenerek ülkeyi yönetmesini öngördüğü bildiriliyor.

     

    Zeynelabidin bin Ali’nin cumhurbaşkanlığından ayrılarak ülkeyi terk ettiği için ülkeyi yönetecek durumda olmadığını bu yüzden de cumhurbaşkanlığını geçici olarak üstlendiğini belirten Başbakan Gannuşi, ülkenin esenliği ve kalkınması için halktan birlik ve beraberlik içinde olmalarını istedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel