• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfulislam bazı ordu komutanlarını yolsuzlukla suçlayarak savunma bakanlığına sivil birinin atanmasını istedi.




    YDH- Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfulislam bazı ordu komutanlarını yolsuzlukla suçlayarak savunma bakanlığına sivil birinin atanmasını istedi.

     

    Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfulislam tarafından kurulan el-Gad medya grubuna bağlı Libya Press haber ajansı, yayımladığı bir makalede Libya silahlı kuvvetlerinde büyük yolsuzluklar yapıldığını iddia etti.

     

    Libya silahlı kuvvetlerinin hiç ihtiyaç olmadığı halde binlerce hektar araziyi işgal ederek buraları askeri üsse ve kışlaya çevirdiğinin belirtildiği yazıda ordunun ülkenin ulusal kaynaklarını istismar ettiği öne sürüldü ve “onlar bu aşamadan sonra mevcut karmaşadan ve kayırmacılıktan istifade ederek bu arazileri kendileri için bir servete dönüştürmeye çalışıyorlar” denildi.

     

    Libya’daki bazı komutanların ulusal bir ordunun uzak durması gereken arazi ve servet edinme işleriyle uğraştığını belirten Libya Press, “daha önce temizlik, dürüstlük ve profesyonellik gibi sözleri ağzından düşürmeyen bazı komutanlar, şimdi birer karaborsacıya, mülk ve servet sahibine dönüştüler” ifadesine yer verdi.

     

    Libya ordusundaki 130 bin kişilik asker gücünün ülkenin güvenlik ihtiyacının çok üstünde olduğunun belirtildiği makalede asker sayısının fazlalığının ordunun ileri savaş teknolojileriyle donatılmasının önünde engel teşkil ettiğini savundu.

     

    50 milyar Dinar tutarındaki (yaklaşık 39.7 milyar Dolar) ulusal gelirin silahlı kuvvetlere harcandığının belirtildiği yazıda giderek artmakta olan bu masrafın kısılması gerektiği ifade edildi.

     

    Libya Press’te yayımlanan bu yazı, askeri bir darbeyle yönetimi ele geçiren Muammer Kaddafi döneminde Libya’da basın aracılığıyla orduya yöneltilen ilk açık eleştiri olması bakımından dikkat çekici bulundu.

     

    

    Makaleler

    Güncel