Hizbullah ve müttefiklerinin bakanlarını çekerek düşürdükleri Sa’d Hariri
YDH- Hizbullah ve müttefiklerinin bakanlarını çekerek düşürdükleri Sa’d Hariri hükümetinin yerine yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Necib Mikati, WikiLeaks’te yayımlanan Hizbullah karşıtı sözlerine açıklama getirdi.
YDH- Hizbullah ve müttefiklerinin bakanlarını çekerek düşürdükleri Sa’d Hariri hükümetinin yerine yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Necib Mikati, WikiLeaks’te yayımlanan Hizbullah karşıtı sözlerine açıklama getirdi.
İrna haber ajansının Beyrut’tan bildirdiğine göre Lübnan’da yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Necib Mikati, basın ve halkla ilişkiler bürosu aracılığıyla bir açıklama yaparak WikiLeaks adlı internet sitesinde yer alan belgelerde geçen Hizbullah’la ilgili sözlerine açıklık getirdi.
Necib Mikati’nin WikiLeaks’te yer alan bir belgede Hizbullah’ı “bir kanser tümörü” olarak niteleyen sözleriyle ilgili yapılan açıklamada “Necib Mikati, her zaman görüşlerine ve demeçlerine bağlıdır ve hiçbir zaman polemiğe ve tartışmaya girmemiştir. Söz konusu sitede yer alan bazı haberler gerçek dışıdır, yayımlanan bazı belgeler tam değildir. Birçoğu ise birkaç yıl öncesine ait siyasi tahlillerden ibarettir” denildi.
İlgili Haberler
İsrail savaş uçakları Lübnan’ın güneyini bombaladı
28 Eylül 2026 12:49
KAN: Lübnan Büyükelçisi İsrailli mevkidaşıyla yakın işbirliği içinde
28 Eylül 2026 02:30
Şeyh Naim Kasım: Filistin bizim yegâne pusulamız; gelecek bölgemizin o…
27 Eylül 2026 21:40
Hizbullah milletvekili: Seyyid Nasrallah’ın yolu kararlılıkla sürdürül…
26 Eylül 2026 19:28
