Bahreyn’de muhalif yok, devrimler başka ülkeler için geçerli

img
Bahreyn’de muhalif yok, devrimler başka ülkeler için geçerli YDH

YDH- Bahreyn Emiri Hamad bin İsa Al-i Halife, Bahreyn’de muhalif olmadığını, Arap devrimlerinin başka ülkeler için geçerli olduğunu söyledi.




 

YDH- Bahreyn Emiri Hamad bin İsa Al-i Halife, Bahreyn’de muhalif olmadığını, Arap devrimlerinin başka ülkeler için geçerli olduğunu söyledi.

Almanya’da yayımlanan Der Spiegel’e demeç veren Bahreyn Emiri Hamad bin İsa Al-i Halife, muhabirin “Bahreyn’de bir yıl önce başlayan isyan ve sizin attığınız bazı adımlar, birçok acı hatıranın yaşanmasına sebep oldu” şeklindeki ifadesi üzerine “Daha önce söylediğim gibi ben geçen yıl yaşananlardan dolayı üzgünüm. Aslında Bahreyn’de muhalif yok. Bizde yalnızca farklı görüşlere sahip insanlar var bu da kabul edilebilir bir şey” dedi.

Bahreyn’de çok fazla siyasi tutuklu bulunmadığını belirten Hamad bin İsa, insanların görüşlerini söyledikleri için değil, suçlu oldukları için tutuklandığını söyledi.

Hamad bin İsa, göstericilerin kendisi aleyhine attığı sloganları bir görüş farklılığı olarak kabul edebileceğini; ancak “kahrolsun kral, yaşasın Humeyni” şeklindeki sloganların ulusal güvenliğe zarar verici olduğunu söyledi.

Arap devrimlerinin Bahreyn için değil başka ülkeler için söz konusu olduğunu belirten Hamad bin İsa, “Eğer sizin hedefiniz reform yapılmasını istemekse ben bu demokratik reformlara 10 yıl önce başladım. Biz, parlamentosu olan ilk Arap ülkesiyiz” dedi.

40’ar sandalyeden oluşan iki parlamentoya sahip Bahreyn’de halk tarafından seçilen 40 sandalyeli temsilciler meclisinin kararları, Bahreyn Emiri tarafından atanan 40 sandalyeli diğer meclis tarafından veto edilebiliyor.

   Muhabirin Bahreyn güvenlik güçlerinin gösterici kadnlara yönelik saldırısına ilişkin sorusunu cevaplayan Bahreyn Emiri Hamad bin İsa “Böyle bir konudan benim haberim yok, eğer bu tür bir şey olmuşsa saldırıya uğrayan şahıs, mahkemeye şikayet etsin” dedi.

Bahreyn’de geçtiğimiz yılın şubat ayında başlayan gösterilere öncülük eden el-Vefak Partisi, halkın seçtiği parlamentonun yetkilerinin arttırılmasını ve meşruti monarşiye geçilmesini istiyor.