Siyonist rejimden ateşkesi bozma adımı 2050
- Admin
- 16 Ocak 2025
İsrail Başbakanlığı, Hamas’ın bazı anlaşmaları yerine getirmediğini iddia ederek esir takası görüşmelerinde son dakika krizi yaşandığını savundu.
Tümünü Okuİsrail Başbakanlığı, Hamas’ın bazı anlaşmaları yerine getirmediğini iddia ederek esir takası görüşmelerinde son dakika krizi yaşandığını savundu.
Tümünü OkuAteşkesin 19 Ocak Pazar günü yürürlüğe girmesi beklenirken, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog kabine üyelerini anlaşmayı onaylamaya çağırdı.
Tümünü OkuAteşkes ilanına rağmen, İsrail'in Gazze Şehri'nin batısındaki bir konuta düzenlediği saldırıda on sekiz kişinin öldü ve çok sayıda kişi yaralandı.
Tümünü OkuABD Başkanı Joe Biden, İsrail ile Hamas arasında ateşkes ve esir takası konusunda bir anlaşmaya varıldığını duyurdu. Üç aşamalı planın detaylarını açıklayan Biden, ilk aşamada ateşkesin sağlanacağını, esirlerin serbest bırakılacağını ve insani yardımların başlatılacağını ifade etti.
Tümünü OkuHaaretz’de yayımlanan analizin yazarı İsrailli gazeteci Ravit Hecht, Siyonist varlık içindeki yoğun siyasi drama ve iç çatışmalara dikkat çekerek mevcut çalkantıların rejimin siyasi sistemindeki daha geniş istikrarsızlığı yansıttığını öne sürüyor.
Tümünü OkuHamas'ın Philadelphia Koridoru konusundaki taleplerinden vazgeçtiği ancak bazı detayların hala çözülmediği iddia ediliyor.
Tümünü OkuHamas, Gazze'de ateşkes anlaşmasına ilişkin yanıtını aracılara iletti ve esir takasıyla ilgili detaylar netleşmeye başladı. Anlaşmanın, İsrail hükümeti tarafından onaylanması durumunda, 24 ila 48 saat içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Tümünü Okuİsrail ordusunun Netzarim ve Selahaddin bölgelerinden aşamalı olarak çekileceği ve Gazze sınırında bir tampon bölge oluşturacağı belirtildi. Anlaşmanın ilk aşamasında yüzlerce Filistinli tutsak serbest bırakılacak; ancak İsrail, tüm esirlerin iadesi gerçekleşene kadar Gazze'den tamamen çekilmeyecek.
Tümünü Okuİtalya, İsrail yetkililerine Başbakan Netanyahu'nun ülkeyi ziyareti durumunda UCM’nin yakalama kararı nedeniyle tutuklanmayacağını garanti etti. İtalyan yetkililer, Viyana Sözleşmesi'ne dayanarak devlet başkanlarının dokunulmazlık hakkı olduğunu belirtti.
Tümünü Okuİsrail ordusu 8 Aralık 2024 tarihinden bu yana eski Suriye Silahlı Kuvvetlerine ait 3 bin 300'den fazla silah ve diğer askeri teçhizata el koyduğunu duyurdu.
Tümünü Oku