ABD ve İsrail, tüm zamanların en büyük ortak tatbikatına hazırlanıyor 15025
- Admin
- 06 Kasım 2011
YDH- Amerika ve İsrail’in tüm zamanların en büyük ortak askeri tatbikatını yapmaya hazırlandığı açıklandı.
Tümünü OkuYDH- Amerika ve İsrail’in tüm zamanların en büyük ortak askeri tatbikatını yapmaya hazırlandığı açıklandı.
Tümünü OkuYDH- İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, Türkiye ile İsrail arasındaki sorunların çözümü için özel temsilcisi David Meidan’ı çok yakında Ankara’ya göndereceği bildirildi.
Tümünü OkuYDH- İsrail yönetiminin Sudan’ın güneyindeki iki ayrı ilde birer hava üssü inşasına başlama kararı aldığı bildiriliyor.
Tümünü OkuYDH- Amerikan Savunma Bakanı Leon Panetta, bölgede yaşanan son gelişmelere değinerek İsrail’in gittikçe yalnızlaşmakta olduğunu söyledi.
Tümünü OkuYDH- Mısırlı devrimsilerin işgalinden sonra Kahire’yi terk eden İsrailli diplomatlardan dördünün konsolosluk faaliyetlerine yeniden başlamak için Mısır’a döndüğü bildirildi.
Tümünü OkuYDH- İsrail’in Ürdün büyükelçisinin, düzenlenmesi beklenen geniş çaplı gösteriden endişe ederek Tel Aviv’e döndüğü bildirildi.
Tümünü OkuYDH- Mısır’ın, İsrail’in öldürdüğü Mısırlı askerlerden dolayı “üzgünüz” açıklaması yapmasını yeterli bulmadığı; ancak İsrail’deki büyükelçisini de Kahire’ye çağırmadığı bildiriliyor.
Tümünü OkuYDH- Haaretz gazetesi, bağımsız Filistin devletinin eylül ayında tanınmasını göz önünde bulundurarak İsrail ordusunun Suriye ile muhtemel çatışmalara hazırlık yapmaya başladığını bildirdi.
Tümünü OkuYDH- İsrail Başbakan Yardımcısı Dan Meridor, İsrail ile Suudi Arabistan’ın İran, Suriye ve Hizbullah’tan oluşan direniş eksenine karşı mücadele konusunda hedeflerinin ortak olduğunu belirtti.
Tümünü OkuYDH- İsrail’de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesi, Tel Aviv’in Türkiye ile ilişkileri tamir etmeye çalıştığını belirterek Türk ve İsrailli yetkililer arasında yapılan son görüşmenin ayrıntılarına yer verdi.
Tümünü Oku