Golan sınırında İsrail’i kaygılandıran gelişme
Suriye ordusu ve Hizbullah’ın Golan sınırında Nusra Cephesi’nin elinde bulunan Mehar el-Mir köyünü kontrol altına alması, İsrail’de kaygı yarattı.
YDH- İsrail istihbaratına yakınlığıyla tanınan Debka sitesinin haberine göre Suriye ordusu ve Hizbullah güçlerinin kontrol altına aldığı Mehar el-Mir köyü İsrail rejimi güçlerinin işgal altındaki Golan’da bulunan Hermon mevzilerine 4 kilometre mesafede bulunuyor.
Köyün daha önce Nusra Cephesi ve müttefiklerinin oluşturduğu Heyet-i Tahrir Şam’ın kontrolünde olduğunu belirten site, köyün Suriye ordusu ve Hizbullah güçleri tarafından alınmasını “İsrail için ciddi gerileme” ifadesiyle duyurdu.
Golan sınırı çevresinde yıllar önce Suriye devletinin kontrolünden çıkarılan yerlerin büyük bir kısmı el-Kaide’nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi’nin elinde bulunuyor. Bu bölgedeki silahlı gruplar İsrail, tarafından desteklenirken yaralanan militanlar da İsrail’de tedavi ediliyor.
Haberde Suriye ordusu ve Hizbullah’ın stratejik öneme sahip Beyt Cin yakınlarındaki Mehar el-Mir köyünü kontrol altına alarak silahlı grupların işgali altında bulunan ve Suriye ordusu ile Hizbullah tarafından kuşatma altında tutulan bölgeleri ikiye böldüğü ifade edildi.
İsrail’in Hizbullah’ın sınıra yaklaşmasına izin vermeyeceğine dair defalarca uyarı yaptığını belirten Debka, “Mehar el-Mir köyünü kurtarmak” için hiçbir şey yapmadığını belirterek İsrail ordusunu eleştirdi.
İlgili Haberler
FDD CEO'su Dubowitz: İsrail finansal savaşa hazırlanmalı
21 Eylül 2026 19:40
L’Espresso: İsrail’in “büyük yalanı” içeriden çöktü
21 Eylül 2026 16:10
İsrail medyası: Yemen ordusunun Babülmendep zaferi Eylat’ı vurdu
21 Eylül 2026 13:50
İsrail’de seküler Yahudilerin çoğu dini kurallardan uzak
21 Eylül 2026 12:01
