Hamas'la ilgili ''toplu tecavüz'' iddiası dolandırıcılık faaliyeti çıktı

img
Hamas'la ilgili ''toplu tecavüz'' iddiası dolandırıcılık faaliyeti çıktı YDH

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrailli kadınlara 'toplu tecavüz'de bulunduğu yalanının yayılması sağlayan Avukat Cochav Elkayam-Levy, İsrail medyası tarafından dolandırıcılık ve yanlış bilgi yaymakla suçlanıyor.




YDH- İsrailli Avukat Elkayam-Levy CNN'de İsrail yanlısı sunucu Jake Tapper tarafından sunulan özel bir programda yer almış ve toplu tecavüz iddialarını gündeme getirmişti. 

Amerikan haber sitesi The Grayzone'a göre, gerçeklerin çarpıtıldığı bir program olan CNN Özel'de Cochav Elkayam Levy, kendisini  "kanıtları belgelemek için sivil bir komite kuran insan hakları hukuku uzmanı" olarak tanımlıyordu; bu esnada da İsrail gazetesi Haaretz, Elkayam-Levy'nin "şüpheye yer bırakmaksızın korkunç bir tablo sunan'' yazısını reklam ediyordu. 

Elkayam-Levy CNN programında ve Haaretz'de reklam edilen makalesinde '7 Ekim'de Hamas teröristleri sistematik olarak tecavüz ve cinsel istismar eylemleri gerçekleştirdiler." şeklinde bir iddia öne sürmüştü.

Ardından, 6 Aralık 2023'te Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi üyeleri ve Başkan Yardımcısı ve Toplumsal Cinsiyet Politikası Konseyi Direktörü Jennifer Klein, Elkayam-Levy'yi "7 Ekim olaylarına ilişkin tanıklık toplama ve kanıtları belgeleme ve Hamas tarafından uygulanan toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin kapsamlı bir muhasebesini geliştirme çalışmaları hakkında" dinlemek üzere Washington'da ağırladı.

Şimdilerde ise avukat Elkayam-Levy bir İsrail vatandaşının hükümetten alabileceği en prestijli ödül olan 'İsrail Ödülü'nü kutluyor.

Avukat, ödülü kabul ettiği 21 Mart'ta yaptığı açıklamada "Sürekli reddedilmeye ve artan antisemitizm dalgasına karşı sağlam durmalıyız" dedi.

Ancak üç gün sonra İsrail'in en büyük gazetesi YNet, Elkayam-Levy'yi aralarında Biden yönetiminin bir üyesinin de bulunduğu büyük hissedar ve bağışçıları dolandırmakla, sahte Hamas vahşeti hikayeleri yaymakla ve 7 Ekim'de toplu tecavüz ile ilgili büyük bir rapor hazırlama sözünü yerine getirmemekle suçlayan bir ifşaat yayınladı.

İsrailli bir hükümet yetkilisi YNet'e yaptığı açıklamada, "Araştırmaları çarpıtma olduğu için insanlar onunla ilişkilerini kesti. Sonuçta tüm hikaye bizi yalan haber yaymakla suçlamak istemeleri ve onun metodolojisi de tam olarak yalan haber yaymaktan ibaret.'' dedi. 

Grayzone'a göre, İsrailli yetkililer özellikle Elkayam-Levy'nin, bir Hamas militanının hamile bir kadına tecavüz etmeden önce karnındaki cenini kestiğine dair, ilk kez skandallarla anılan ZAKA örgütünden Yossi Landau adlı bir sahtekar tarafından yayılan, itibarsız iddiaları yaymasına çok kızdı.

YNet'e konuşan yetkili, "Karnı yarılan hamile kadın hikayesi - gerçek olmadığı kanıtlanmış bir hikaye ve bunu uluslararası basında yaydı," diye şikayet etti. "Bu şaka değil. Güvenilmez biri olduğu için profesyoneller yavaş yavaş ondan uzaklaşmaya başladı. diye ekledi.

YNet'e konuşan hükümet kaynaklarına göre, Elkayam-Levy ayrıca Biden yönetiminin Japonya Büyükelçisi olan Rahm Emanuel gibi zengin Amerikalı Yahudi bağışçıları da dolandırdı ve parayı kişisel banka hesabına aktardı.

Üst düzey yetkililere ve destekçilerine söz veren Elkayam-Levy 7 Ekim'de Hamas'ın sistematik cinsel şiddet uyguladığına dair açık kanıtlar sunacak olan "vahşet raporu"nu henüz teslim etmedi.

Elkayam-Levy'nin gerçekleri saptırma eğilimi ilk kez 11 Kasım 2023 tarihinde Harvard Üniversitesi Maimonides Topluluğu'nda yaptığı bir sunum sırasında ortaya çıktı.

Elkayam-Levy o sunumda, 7 Ekim'de Nova Elektronik Müzik Festivali'nde Hamas militanları tarafından öldürülen ve tecavüze uğrayan Yahudi İsrailli kadınlar diye savaşta öldürülen kadın Kürt savaşçıların görüntülerini sundu.

The Greyzone'un kurucusu Max Blumenthal, Harvard'daki İbn Meymun Derneği için 11 Aralık tarihli bir konuşma sırasında konuşma yapan Elkayam'ın "Nova müzik festivalinde, belden aşağısı soyulmuş bir kadın resminden" bahsettiği zaman bu fotoğrafın Kürt kadın savaşçı olduğunu X sitesindeki hesabında duyuruyor.

Yalanı ortaya çıkan Elkayam-Levy ise çalışmalarını tanıttığı ve desteklediği için Blumenthal'e teşekkür ediyor ve konuyu kapatıyor. 

Nihayetinde Elkayam-Levy'nin gözden düşmesi, New York Times'ın, gazetenin zaten itibarsız olan 28 Aralık 2023 tarihli ve Hamas'ın 7 Ekim'de uyguladığı “sistematik cinsel şiddet” iddiasıyla ilgili makalesine dair şüpheleri daha da artıran bir rapor yayınlamasıyla gerçekleşti.

Times'ın 25 Mart tarihli haberine göre, kendisini "G" olarak tanıtan İsrailli bir sağlık görevlisinin (gerçek adı: Guy Melamed), Kibbutz Beeri'de tecavüze uğradığı açıkça belli olan genç kızların cesetlerini soyunmuş halde bulduğunu iddia ederek gazeteye yalan söylediği biliniyor.

Times, "7 Ekim'de Beeri'de bulunan bir İsrail askeri tarafından çekilen görüntüler üç kadın kurbanın cesetlerinin tamamen giyinik olduğunu ve hiçbir cinsel şiddet belirtisi olmadığını gösteriyor" dedi.



Makaleler

Güncel