Hizbullah Biranit Kışlası’nı ve Meron Hava Üssü’nü vurdu

img
Hizbullah Biranit Kışlası’nı ve Meron Hava Üssü’nü vurdu YDH

Lübnan Direnişi'nin Filistin halkını savunma operasyonları devam ediyor.




YDH- El-Meyadin, Hizbullah’ın bugünkü operasyonlarına sabah saat 7:30'da Burkan roketiyle İsrail 91. Tümeni’nin "Biranit" Kışlası’ndaki karargâhını hedef alan bir saldırıyla başladığını bildirdi. Hedeflerin tam isabetle vurulduğu açıklandı.

Ardından saat 07:50 ve 08:50'de Hizbullah savaşçıları top atışları ve füzelerle "Biranit" Kışlası’nın güneyinde İsrail askerlerinin yeni bir konuşlanmasını hedef aldı.

Hizbullah ayrıca, özgürlük savaşçılarının sabah 08:30'da Ramiya bölgesi civarında bir araya gelen İsrail işgal askerlerini top atışları ve füzelerle hedef aldığını duyurdu.

Dün gece geç saatlerde Hizbullah savaşçıları, "Metulla" bölgesine giren bir İsrail askeri aracını uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabetle vurarak mürettebatının ölmesine ya da yaralanmasına neden oldu.

Şafak vakti, Hizbullah'ın Askeri Medyası, Direniş savaşçılarının işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki "Kfar Blum" yerleşimindeki Demir Kubbe bataryalarını intihar dronlarıyla hedef aldığını gösteren görüntüler yayımladı.

Hizbullah dün biri gece yarısından sonra olmak üzere on operasyon gerçekleştirdi ve bu operasyonlarda "Metulla" bölgesini hedef aldı.

Hizbullah İsrail'in Meron hava üssünü ve kuzeydeki İsrail ordu karargâhını vurdu

Lübnan'daki İslami Direniş-Hizbullah "Meron" hava üssünü de vurduğunu duyurdu. Direniş, saldırıda İsrail rejiminin stratejik öneme sahip hava trafik üssünü hedef almak için füze ve topçu silahları kullandığını söyledi.

İslami Direniş diğer iki operasyonda ise "Kiryat Shmona kışlasındaki 769. Doğu Tugayı Komuta Karargâhı’nı ve Jaatoun'daki İsrail'in 146. Tümen Komuta Karargâhı’nı Katyuşa roketleriyle hedef aldığını" açıkladı.

Hizbullah, Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkını ve onların yiğit ve onurlu direnişini desteklemek ve İsrail'in Güney Lübnan ve Bekaa'daki Lübnan köy ve kasabalarına yönelik tekrarlanan saldırılarına karşılık vermek üzere operasyonlarını sürdürdüğünü açıkladı.

İsrail medyası ise "Kiryat Shmona"daki roket saldırıları nedeniyle altyapıda hasar meydana geldiğini bildirdi.

İsrail medyası ayrıca, "Lübnan sınırına yakın kuzey İsrail yerleşimlerinde roket uyarı sirenlerinin çaldığını" doğruladı.

İsrail medyası bunların yanı sıra Lübnan'dan Batı el-Celil'e doğru 20'den fazla roket fırlatıldığını bildirdi.

 



Makaleler

Güncel