İslami Cihad: Artık yeni angajman kuralları var

img
İslami Cihad: Artık yeni angajman kuralları var YDH

İslami Cihad’ın Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi, İsrail’in İran’a karşı caydırıcı gücünün yok olduğunu söyledi.




YDH- İslami Cihad hareketinin üst düzey yetkilisi Muhammed el-Hindi, İran’ın doğrudan İsrail’e düzenlediği misilleme saldırılarının sonuçları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Filistinli direniş hareketinin Genel Sekreter Yardımcısı el-Hindi, İsrail’in stratejik etkisinin her düzeyde azaldığını ve ABD'nin yardımı olmadan kendi başına ayakta duramayacağını söyledi.

Merkezi Lübnan’da bulunan el-Meyadin haber kanalına açıklamalarda bulunan Muhammed el-Hindi şöyle dedi: “Güç dengesi değişiyor. Amerika kendi içinde bir takım problemler yaşıyor ve İsrail, bölgede hakimiyet kuracak destek veya kapasiteden yoksun."

Ayrıca, “Bugün yeni angajman kuralları var” diyen el-Hindi, bizzat İran’dan yapılan misillemenin İsrail’e yönelik yalnızca bir ön uyarı olduğunu vurguladı.

Genel sekreter yardımcısı konuşmasının başka bir yerinde, ABD’nin özellikle de seçime az bir süre kaldığı için bölgesel bir savaş istemediğini, bu yüzden, tırmanışı artıracak bir İsrail saldırısını desteklemeyeceğini belirtti.

Muhammed el-Hindi sözlerine şöyle devam etti: “Bugün, uygulanan ablukaya rağmen kendi silahlarını üretme kapasitesine sahip direniş grupları ile karşı karşıya olması nedeniyle işgalin imajını zedeleyen ve İsrail'e en çok zarar veren savaş alanı, Gazze’dir.”

Üst düzey direniş yetkilisi konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “İsrail’in, İran karşısında caydırıcılığı sona erdi ve bariz şekilde bir çıkmazla karşı karşıya olup, sınırlı seçeneklere sahip. Güçsüzlüğü ortaya çıktı ve stratejik önemi azaldı. Birçok ülke savaş bittikten sonra İsrail'le bağlarını yeniden değerlendirecek.”



Makaleler

Güncel