Filistin direnişi, esir takası anlaşması teklifinde değişiklik talep etti

img
Filistin direnişi, esir takası anlaşması teklifinde değişiklik talep etti YDH

Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki lideri Yahya Sinvar, esir takası anlaşması için yapılan mevcut müzakere teklifinde üç talebi daha olduğunu söyledi.




YDH -  Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki lideri Yahya Sinvar'a yakın bir kaynak, perşembe akşamı İsrail televizyonu Kanal 12'ye yaptığı açıklamada, savaşın koşulsuz bir şekilde sona erdirilmesini talep etmeye devam ettiklerini söyledi.

Kaynak, Sinvar'ın Siyonist rejimden bu yönde yazılı bir taahhüt istediğini belirtti.

Kaynak, ayrıca İsrailli esirler karşılığında serbest bırakılacak Filistinli mahkumların Batı Şeria'ya dönüşünün İsrail tarafından engellenmemesini talep etti.

Son anlaşma taslağına göre İsrail, müebbet hapis cezasına çarptırılanları Gazze Şeridi'ne ya da yurt dışına göndermek istiyor.

Sinvar, İsrail'in Gazze'nin yeniden inşasında bölgeye gönderilmesine izin vermeyeceği malzemelerin ayrıntılarını istedi.

Hamas daha önce, esirlerin serbest bırakılması ve ateşkes konusunda İsrail ile devam eden dolaylı müzakereleri sonuçlandırmak üzere bir kez daha Mısır'a bir heyet göndereceğini açıklamıştı.

Mısır devlet televizyonu Al-Qahera News, Hamas heyetinin önümüzdeki iki gün içinde müzakerelere devam etmek üzere Kahire'ye geleceğini bildirdi.

İsrail rejimi, anlaşmaya varılamaması halinde Gazze Şeridi'nin güneyinde, Mısır sınırında yer alan Refah kentine işgal harekatı başladığını duyurmuştu.