Menna siyasi eylem planı için Moskova'da

img
Menna siyasi eylem planı için Moskova'da YDH

YDH- Ulusal Koordinasyon Kurulu liderlerinden Heysem Menna, Suriye krizi üzerine Rus yetkililerle görüş alışverişinde bulunmak için Moskova'ya gitti.




 

YDH- Ulusal Koordinasyon Kurulu liderlerinden Heysem Menna, Suriye krizi üzerine Rus yetkililerle görüş alışverişinde bulunmak için Moskova'ya gitti.   Ulusal Koordinasyon Kurulu'nun diasporadaki başkanı Heysem Menna, Moskova yönetimine Suriye'deki krizin siyasi çözümü kapsamında bir eylem planı sunmak ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in son Rusya ziyaretinin ardından yönetimin müzakere konusunda ne kadar ciddi olduğunu öğrenmek için Rusya'ya gittiğini söyledi.   Suriye'nin Somali'ye dönüşmesini  ve Suriye'nin bitmesini istemediklerini belirten Menna, yönetim ve muhalefetin krizi askeri yolla çözmek istediğini; ama bunu başaramadığını ifade etti. Menna, "Siyasi söyleme yeniden itibar kazandırmak istiyoruz. Siyasi söylemi güçlü bir şekilde geri döndürmeliyiz. Fakat yanlış yapma hakkımız yok" dedi.
  Siyasi çözümün başarılı olacağına dair umutlarının arttığını belirten Menna "Bir süre önceye kadar herkes, askeri çözümde başarılı olacağını sanıyor, silahı nereden ve nasıl alabileceğini araştırıyordu. Fakat şimdi, siyasi söylem da yerini buldu. Siyasi söylem, askeri çözümden daha önemsiz bir konumda değil" dedi.
  Suriye yönetimi ve muhalefeti içerisindeki Suriyelilerden çok azının Cenevre Bildirisi'ni incelediğini ifade eden Menna, konuşmasının sonunda, UKK liderlerinden Abdulaziz el-Hayr hala tutukluyken Suriye yönetimiyle diyaloga girmelerinin mümkün olmadığını söyledi.