Özgür Suriye Ordusu da Hito hükümetini tanımıyor

img
Özgür Suriye Ordusu da Hito hükümetini tanımıyor YDH

YDH- Özgür Suriye Ordusu, Gassan Hito başkanlığında kurulan geçici hükümeti tanımadığını açıkladı.




 

YDH- Özgür Suriye Ordusu, Gassan Hito başkanlığında kurulan geçici hükümeti tanımadığını açıkladı.
  Arap Birliği dönem başkanlığını Irak'tan devralan Katar'ın başkenti Doha'da yarın düzenlenecek Arap Birliği Liderler Zirvesi'ne bir gün kala, Suriye muhalefetinde şok gelişmeler yaşanıyor.
  Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib'in istifasından sonra Özgür Suriye Ordusu da 18 Mart'ta Gassan Hito başkanlığında kurulan geçici hükümeti tanımadığını açıkladı.
  Yarın düzenlenecek zirveye Suriye'yi temsilen katılması beklenen heyet içerisinde yer alacak olan Ulusal Koalisyon Başkanı Muaz el-Hatib, bugün istifa ettiğini açıkladı.
  El-Hatip, bugün resmi sayfası olan darbuna'da yaptığı açıklamasında "İşlerin kırmızıçizgiye varmasından sonra istifa kararı aldım. Acı bir gerçeklik var. Suriye halkını evcilleştirme, devrimi kuşatma ve kontrol altına alma çabası var" dedi.
  El-Hatib, açıklamasına şöyle devam etti: "Suriye'ye ait kararı, sadece Suriyeliler alacaktır. Daha önceden yüce halkıma söz verdiğim gibi, işlerin kırmızıçizgiye varmasından, özgür bir fert olarak devrim için çalışmak amacıyla Koalisyon'dan istifa ediyorum. Bizim için makamlar hedef değil, hedeflere ulaştıracak araçtır."