Suriyeli aşiretler Nusra'ya karşı Sahve'ler kuracak

img
Suriyeli aşiretler Nusra'ya karşı Sahve'ler kuracak YDH

YDH- Suriye'deki bazı aşiretler, Nusra Cephesi'ne karşı mücadele etmek için Irak örneğinde olduğu gibi Sahve'ler oluşturmayı düşünüyor.




 

YDH- Suriye'deki bazı aşiretler, Nusra Cephesi'ne karşı mücadele etmek için Irak örneğinde olduğu gibi Sahve Meclisleri oluşturmayı düşünüyor.
  El-Kuds el-Arabi gazetesinin Washington Post gazetesine dayandırdığı habere göre Suriye'deki bazı aşiretler, Nusra Cephesi'ne karşı mücadele edebilmek için Irak örneğinde olduğu gibi Türkiye'de Uyanış Konseyleri olarak bilinen Sahve Meclisleri oluşturmayı düşünmeye başladı.
  Amerika, 2006 yılında Irak'taki el-Kaide'ye karşı mücadele edebilmek için Iraklı aşiretleri silahlandırarak, Sahve Meclisi adı verilen milis grupları oluşturmuştu.
  Gazetenin kaynaklarına göre el-Kaide'yle resmi bir bağı olduğunu ilan eden Nusra Cephesi'yle savaşacak olan taraf sadece Suriyeli aşiretler değil. Özgür Suriye Ordusu da Nusra Cephesi'yle savaşın kaçınılmaz olduğunu düşünüyor. 
  AP'ye konuşan el-Faruk Tugayı'nın Tel Abyad'daki komutanlarından Ebu Mansur, "Zaman zaman Tel Abyad'da Nusra Cephesi'yle gergin anlar yaşıyoruz. Çatışma kaçınılmaz. Bugün yaşanmadıysa yarın yaşanacak" dedi.
  Nusra Cephesi ise çatışmadan kendisini sakınmaya çalışıyor. Nusra Cephesi'nin el-Cezire ve Fırat lideri Hamid Atallah "Herkes Irak'ta nelerin yaşandığını biliyor. Biz, bundan sakınmaya çalışıyoruz. Biz, demokrasi için mücadele etmiyoruz. Bununla birlikte Cephe, demokrasi için devrime kalkışanlarla mücadele etmek de istemiyor" diye konuştu.



Makaleler

Güncel