Lübnanlı selefi liderden Kusayr için cihat çağrısı

img
Lübnanlı selefi liderden Kusayr için cihat çağrısı YDH

YDH- Suriye Ordusu'nun Humus'un Lübnan'a sınır olan yerleşim merkezi el-Kusayr'da kontrolü büyük ölçüde geri alması, Lübnan'daki bazı odakları harekete geçirdi.




 

YDH-Suriye Ordusu'nun Humus'un Lübnan'a sınır olan yerleşim merkezi el-Kusayr'da kontrolü büyük ölçüde geri alması, Lübnan'daki bazı odakları harekete geçirdi.

Lübnan'dan yayın yapan el-Menar televizyonunun bildirdiğine göre Suriye'yle Lübnan'ı birbirine bağlayan önemli şehirlerden el-Kusayr'ı ele geçirmek için saldırılar düzenleyen Özgür Suriye Ordusu ve Nusra Cephesi militanları, Suriye Ordusu'nun düzenlediği operasyonla geri püskürtüldü.

Muhaliflerin el-Kusayr'da aldığı darbe, Lübnan'daki bazı odakların harekete geçmesine neden oldu. Lübnan İslami Direnişi Hizbullah'a bağlı savaşçıların el-Kusayr'daki çatışmalara katıldığını savunan Lübnanlı Selefilerden Bilal Bin Rabah Camii imamı Şeyh Ahmet el-Esir, 5 bin savaşçıyla el-Kusayr'a giderek çatışmalara katılmak için hazır olduğunu ilan etti.

Sayda şehrindeki taraftarlarına hitaben konuşan el-Esir, Hizbullah'ın el-Kusayr'daki çatışmalara doğrudan müdahalesinin Lübnan'daki iç huzuru bozduğunu ve fitneye yol açtığını iddia etti.

Sayda şehrinde Özgür Direniş Tugayı'nı kurduğunu belirten el-Esir, Hizbullah'ın tehdidini hisseden herkesin 5 kişiden oluşan bölükler kurması çağrısında bulundu.

El-Esir, konuşmasının devamında, Lübnan ya da diğer ülkelerde yaşayan gençler için el-Kusayr'daki çatışmalara katılmaları fetvasını verdi.

Öte yandan Trablus'taki Şeyh Salim Rıfai ise evinde düzenlenen toplantıda el-Kusayr başta olmak üzere Humus'taki sünnilerin savunulması için genel seferberlik ilan  etti.



Makaleler

Güncel