BM: Suriyeli muhaliflerin kimyasal silah kullandığına dair deliller var

img
BM: Suriyeli muhaliflerin kimyasal silah kullandığına dair deliller var YDH

BM Genel Sekreterliği yetkililerinden Ferhan Hak, Suriye’deki muhaliflerin kimyasal silah kullandığına dair deliller ulaştırıldığını açıkladı.




 

YDH-Rusya el-Yovm televizyonunun haberine göre BM Genel Sekreterliği yetkililerinden Ferhan Hak, Birleşmiş Milletlere Suriye’deki muhaliflerin kimyasal silah kullandığını gösteren videoların kimyasal silahlarla ilgili BM Yüksek Komiserliğine iletildiğini, açıkladı.

 Kimyasal silahlarla ilgili BM Yüksek Komiserliğinin de söz konusu videoları bu dosyayla ilgilenen yetkililere ilettiğini belirten Ferhan Hak, “uzmanlardan oluşan bir heyet, Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı ihtimali çerçevesinde bu videoları inceleyecek” dedi.

Suriye’deki muhalif silahlı grupların mart ayında Halep’in Han el-Asel kentinde kimyasal silah kullandığına dair videoların Birleşmiş Milletlere Rus gazeteciler tarafından iletildiği bildirildi.

Videoda bu silahlardan etkilenenlerin, görgü tanıklarının ve yaralıları tedavi eden sağlık yetkililerinin ifadelerinin bulunduğu bildirildi.



Makaleler

Güncel