"Suriye gerçekliği tehlikeli bir şeklide çarpıtılıyor"

img
"Suriye gerçekliği tehlikeli bir şeklide çarpıtılıyor" YDH

İngiliz Independent gazetesi dünya medyasının Suriye’deki gerçekliği tehlikeli bir şekilde çarpıtarak yansıttığını belirtti.




YDH-Patrick Cuckborn, Independent gazetesinde yayımlanan makalesinde Suriye’deki durumun dünyada tasvir edilenden çok farklı olduğunu belirtti.

Defalarca Suriye’ye gittiğini belirten Cuckborn, yabancı basının Suriye’deki çatışmalarla ilgili haberlerinin kesinlikle yanlış olduğunu belirterek bu çarpıtmalar sebebiyle politikacıların, gazete okuyucularının ve televizyon izleyicilerinin Suriye’de iki yıldır yaşanan olaylarla ilgili doğru bir görüşe sahip olamadığını söyledi.

Suriye’deki mevcut durumla ilgili yalanları ve gerçekleri ispat etmenin güçleştiğini belirten yazar, daha önce isyancıların kontrolü altında bulunan Tel Kelah’a salı günü yaptığı ziyarete ilişkin gözlemlerini nakletti.

Cuckborn, güvenlik güçlerinin üç gün önce Tel Kelah’ı geri aldığını, Özgür Suriye Ordusu’ndan 39 yetkilinin silahlarını bıraktığını belirterek “Suriye ordusundan komutanlarla, Özgür Suriye Ordusundan firar eden milislerle ve yerel halkla yaptığım görüşmelerde bu kentteki durumun net bir şekilde savaştan barışa dönüşmediğini anladım. Yani bu kentte geçen bir yıl içerisinde defalarca ateşkes yapılmıştı. Ama el-Cezire muhabiri, Suriye ordusuyla bu kentteki muhalifler arasında savaştan ve kentin semalarını kaplayan dumandan söz ediyordu” dedi ve kentte ne çatışma ne de duman görmediğini belirterek el-Cezire haberinin muhabirin hayal gücünden ibaret olduğunu ifade etti.

  



Makaleler

Güncel