Ashdown: Suriye’deki isyancılara 3500 ton silah gitti

img
Ashdown: Suriye’deki isyancılara 3500 ton silah gitti YDH

İngiltere Liberal Demokrat Partisi eski başkanı, Suriye’deki isyancılara 3500 ton silah gönderildiğini açıkladı.




YDH-İngiltere’de yayımlanan Daily Telegraph gazetesinin haberine göre eski Liberal Demokrat Lider Lord Ashdown, Suriye’deki isyancılara 3 bin 500 ton silah gönderildiğini belirterek isyancıların silah ihtiyacının kalmadığını söyledi.

Suriye’deki isyancılara gönderilen silah miktarıyla ilgili rakamda herhangi bir kuşku olmadığını belirten Ashdown, silahların Suudi Arabistan ve Katar’ın finansal desteği ve CIA’nın yardımıyla Hırvatistan’dan temin edildiğini söyledi.

Suriye’deki isyancılara gönderilen silahların Bosna savaşından kalan silahlar olduğunu belirten Lord Ashdown, bu silahların Hırvatistan limanlarından ve havaalanlarından yüklendiğini belirterek Balkanlardaki kirli işler yapan grupların büyük paralar kazandığını ifade etti.

Suriye’deki isyancılara silah gönderilmesine karşı çıkan Ashdown, İngiltere ve Fransa Suriye’deki isyancıları silahlandırmayı tercih ettiğini; Amerika’nın da ılımlı diye nitelediği grupları silahlandırma kararı aldığını hatırlatarak “Suriye’de barış, daha fazla silah vererek sağlanamaz” dedi.

Lord Ashdown, radikal Sünni cihatçıların Şiilere karşı savaş için silahlandırıldığını ve Suriye’nin büyük bir savaş cephesi haline geldiğini belirterek diplomasinin devreye girmesi halinde tarafların birbirine karşı silah kullanmasına gerek kalmayacağını söyledi.

   



Makaleler

Güncel