El Kaide ile ÖSO savaşında yeni dönem

img
El Kaide ile ÖSO savaşında yeni dönem YDH

Irak-Şam İslam Devleti adlı el-Kaide bağlantılı örgüt, Özgür Suriye Ordusu askeri konseyinin tüm üyelerini öldürmekle tehdit etti.




YDH-Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Irak-Şam İslam Devleti adlı el-Kaide bağlantılı örgüt, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) üst düzey liderlerinden Kemal Hammami’yi Lazkiye’de öldürdükten sonra ÖSO’nun yüksek askeri konseyindeki herkesin de sırası geldikçe öldürüleceğini açıkladı.

El Kaide bağlantılı gruplarla Özgür Suriye Ordusu arasında daha önce de benzer çatışmaların yaşandığına dikkat çekilirken, merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemcileri Lazkiye’deki silahlı gruplardan naklen Irak-Şam İslam Devleti örgütüyle ÖSO arasında yaşanan çatışmaya ilişkin şu bilgileri verdi.

Cebel Ekrad ve Cebel Turkmen bölgelerindeki savaşçıların ve aktivistlerin aktardığına göre Irak-Şam İslam Devleti örgütü savaşçıları dün Ebu Basir Cebelavi adıyla bilinen İzz bin Abdusselam Tugayı Komutanı Kemal Hammami’yi öldürdüler. Irak-Şam İslam Devleti örgütü, dün Kemal Hammami’ye bağlı grubundan Lazkiye’nin kuzeyinde yer alan Cebel Turkmen bölgesinde kurduğu kampı kaldırmasını istedi. Tartışma sonrası çatışma çıktı ve İzz bin Abdusselam Tugayı Komutanı çatışmada ölüdrken iki yardımcısı da ağır yaralandı.”

Özgür Suriye Ordusu Sözcüsü Kasım Sadeddin de Reuters’e verdiği demecinde Özgür Suriye Ordusu Yüksek Askeri Konseyi üyesi Kemal Hammami’nin öldürüldüğünü doğrulayarak Irak-Şam İslam Devleti’nin kendisini telefonla arayarak Hamami’yi öldürdüklerini, yakında ÖSO Yüksek Konseyi’nin tüm üyelerini de  öldüreceklerini söylediğini açıkladı.



Makaleler

Güncel