"Suriye'deki İsyancı gruplar arası iç savaş yakın"

img
"Suriye'deki İsyancı gruplar arası iç savaş yakın" YDH

Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grubun sözcülerinden Zeki Melah, yaşanan iç çatışmaların Suriye yönetimine karşı savaşan grupları zayıflattığını söyledi.




YDH-Russia Today televizyonu, el-Kaide’ye bağlı Irak-Şam İslam Devleti adlı örgütün geçtiğimiz günlerde Lazkiye’de Özgür Suriye Ordusu’nun üst düzey bir liderini öldürmesiyle isyancılar arasındaki savaşın yeni bir boyut kazandığını bildirdi.

Yönetim karşıtlarının ortak bir cephe kuramadığını belirten Russia Today, Özgür Suriye Ordusu liderlerinin el-Kaide bağlantılı radikal gruplar tarafından tehdit edildiklerini açıkladığını bildirdi.

Russia Today’a demeç veren Özgür Suriye Ordusu Sözcülerinden Zeki Melah, Suriye yönetimi karşıtı cephenin iç ihtilaf ve çatışmalardan dolayı zayıf düştüğünü söyledi.

Zeki Melah, “İç ihtilafların ve çatışmaların artması ihtimali yüksek. Devrimci gruplar arasında tam bir iç savaşa tanık olacağız. Hatta Esed rejimi devrilse bile Nusra Cephesi ile Özgür Suriye Ordusu arasında savaş ihtimali var. Hepimizin hedefi Esed rejimini devirmekti; ama yaşanan geniş çaplı ayrılıklar ve ihtilaflar sebebiyle devrimcilerin hedefe ilerlemesi süreci tersine döndü. Devrimciler şu an birbirine düşmüş durumda ve Esed rejimi de izleyip gülüyor” dedi. 



Makaleler

Güncel